ΑΠΟ ... ΜΕΡΑ ...... ΣΕ ... ΜΕΡΑ .......

«Εστω κάτι... »
«Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση (...) θέλει και μπορεί να φορολογήσει τους πλούσιους και να δώσει επιτέλους ένα τέλος στη διαφθορά»διατυμπανίζει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Για να στηρίξει τα παραπάνω, μάλιστα, επικαλείται τους ελέγχους και τη φορολόγηση που θα επιβάλει σε όσους έχουν «αφορολόγητο χρήμα στην Ελβετία». Ελα, όμως, που μόλις από πριν λίγες μέρες, η συγκυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι με το περιβόητο «Πρόγραμμα Εθελοντικής Αποκάλυψης Κεφαλαίων και Επενδύσεων», θα προχωρήσει σε νομιμοποίηση των κάθε είδους αδήλωτων κεφαλαίων της πλουτοκρατίας, με την καταβολή ενός συμβολικού φόρου, με συντελεστή 20%-21%, όταν την ίδια ώρα, ο συντελεστής ακόμα και για τη χαμηλότερη κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων φτάνει στο 22%!
«Ο συντελεστής (σ.σ. για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων κεφαλαίων) δεν είναι τόσο υψηλός, αλλά είναι έστω κάτι» αναγκάζεται να ψελλίσει ο Αλ. Τσίπρας...
«Εστω κάτι» και η απελευθέρωση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του ορίου του 1 εκατ. ευρώ για την ένταξη στην περιβόητη ρύθμιση των «100 δόσεων», προκειμένου να διευκολυνθεί το μεγάλο κεφάλαιο στη ρύθμιση των οφειλών του, «κουρεύοντας» ταυτόχρονα προσαυξήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τα «φέσια» του προς το κράτος. «Εστω κάτι» και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία «έμπασε» στην ίδια ρύθμιση και τις οφειλές από κραυγαλέες φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις του μεγάλου κεφαλαίου, χαρίζοντάς του και με αυτόν τον τρόπο κι άλλα εκατομμύρια ευρώ. «Εστω κάτι» και η απαλλαγή από τον ΦΠΑ επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου, με διάταξη που «χώθηκε» στο λεγόμενο «μίνι φορολογικό νομοσχέδιο».
Σαν πολλά... «έστω κάτι» δε μαζεύονται, σε 5 μόλις μήνες της κυβέρνησης που... θα βάλει «την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία»;

Ποιοι τους «τραβάνε από το μανίκι»
Το ότι στην πραγματικότητα τα «σούρτα - φέρτα» του πρωθυπουργού και των μελών της εκάστοτε κυβέρνησης στα διάφορα ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα εντός και εκτός της Ευρωζώνης γίνονται για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης και όχι του λαού είναι δεδομένο, ωστόσο η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» φαίνεται πως δε νιώθει την ανάγκη ούτε να κρατάει τα προσχήματα.
«Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι», προέτρεψε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας την πολυπληθή αντιπροσωπεία των εκπροσώπων του εγχώριου κεφαλαίου που τον συνόδευσε στην Ρωσία και τη συνεδρίαση του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης...
Ποιοι αποτελούσαν αλήθεια αυτήν την πολυπληθή αντιπροσωπεία; Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ακόμα και στην ίδια την «Αυγή», στην εν λόγω αντιπροσωπεία περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων επιχειρηματικοί όμιλοι όπως οι «Intracom», «Lamda Development», «International Group», «Ελληνικά Καλώδια», «Βιοχάλκο», ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, «Laskaridis Group», «Aldemar Group», «Σωληνουργεία Κορίνθου», «Mouzenidis Group», «Creta Farm», «Δωδώνη», «Temes», ΕΛΒΑΛ, «Sani», «Company Tez Tour», «Tepro Metal», «Viva Wallet», «Zouras Farm», «Avanti Furs», «Active», «Agrokom Group» κ.ά., αλλά και οι Ενώσεις Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών και Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών.
Ετσι... Για να μην υπάρχει και καμιά αμφιβολία για το ποιοι «τραβάνε το μανίκι» της κατά τ' άλλα... «περήφανης» και «ανεξάρτητης» κυβέρνησης, που «μάχεται» ενάντια στην «ολιγαρχία» και το «κατεστημένο του μνημονίου»!

«Περιστέρια» και γεράκια
«Περιστέρι της ειρήνης» ντύθηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τα γνωστά και από τους προκατόχους περί «Ελλάδας πόλου σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» που επιδιώκει να αποτελέσει «γέφυρα συνεργασίας».
Αναφερόμενος μάλιστα στην όξυνση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ, ΕΕ - Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη, σημείωσε:«Η κρίση, για παράδειγμα στην Ουκρανία, άνοιξε μια νέα πληγή αποσταθεροποίησης, στην καρδιά της Ευρώπης, και υπό αυτή την έννοια είναι κακός οιωνός για τις διεθνείς εξελίξεις. Αντί της μεγαλύτερης οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας στην περιοχή, άνοιξε ένας νέος κύκλος αναβίωσης ενός παρωχημένου Ψυχρού Πολέμου. Που μας οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο επιθετικής ρητορικής, στρατιωτικοποίησης και εμπορικών κυρώσεων».
Και καλά οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, που όλο τις καταγγέλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλο στο τέλος τις ψηφίζει... Αλλά η επικίνδυνη κλιμάκωση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε όλο το τόξο από την Ανατολική Ευρώπη ως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, στην οποία και η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο; Να θυμίσουμε μήπως τα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση της βάσης της Σούδας και δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Ανατολικό Αιγαίο; Τη ΝΑΤΟική άσκηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, με σενάριο ΝΑΤΟικής επέμβασης στην Εσθονία, η οποία δέχεται επίθεση από μια χώρα που «φωτογραφίζει» τη Ρωσία; Τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές δηλώσεις για διάθεση βάσεων, εξοπλισμού και ενόπλων δυνάμεων για εξαπόλυση νέων ευρωατλαντικών επεμβάσεων στο όνομα των τζιχαντιστών;
«Περιστέρια» της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, γεράκια του ιμπεριαλιστικού πολέμου...

Λυκοσυμμαχίες
Σε πολλά αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία, γινόταν ο σχολιασμός ότι η ελληνική συγκυβέρνηση αναζητά συμμαχίες με έναν εταίρο που στη χώρα του επικρατεί ο αυταρχισμός, γίνονται δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων κ.λπ. κ.λπ. Και πως η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να έχει συμμάχους τους Ευρωπαίους της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης κ.λπ. κ.λπ. Πολύ ωραίο επιχείρημα. Οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι ηγεσίες δηλαδή αυτών των καπιταλιστικών κρατών, της υποτιθέμενης «δημοκρατίας», «ισονομίας» και όλα τα άλλα χαριτωμένα, είναι οι Ευρωπαίοι που έχουν βομβαρδίσει λαούς και λαούς σε όλο τον κόσμο, μαζί με τα συνεταιράκια τους Αμερικάνους, και έχουν στείλει στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Οχι ότι οι Ρώσοι «εταίροι» είναι καλύτεροι. Απλά, για το λαό ισχύει ότι τίποτα δεν έχει να κερδίσει από αυτές ή τις άλλες καπιταλιστικές λυκοσυμμαχίες.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget