Συμφωνία με τους δανειστές ζητούν Σαμαράς, Θεοδωράκης και Γεννηματά

Συμφωνία και παραμονή στο ευρώ ζήτησε με δηλώσεις του από το Βόλο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς,λέγοντας πως «χωρίς Ευρώπη και χωρίς ευρώ, είναι η απόλυτη καταστροφή για την ελληνική οικονομία».
Επιπλέον ανέφερε πως ελπίζει «να πρυτανεύσει και να κερδίσει τελικά η λογική και η συνειδητοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης, εκείνου που είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού. Εκείνο το οποίο αρμόζει για το μέλλον των παιδιών μας. Και δεν μπορεί να είναι άλλη μια τέτοια λύση, παρά μόνο μια λύση η οποία μας ισχυροποιεί μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» εκτιμά ότι «υπάρχουν περιθώρια για μια συμφωνία» και αναφέρει αντιλαϊκά μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν, λέγοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να κόψει τις συντάξεις, τις υψηλότερες και τις πρόωρες και να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες του δημοσίου. Η Ευρώπη, αντί να μας περικόψει το χρέος, πρέπει να μας βοηθήσει να ανακάμψει η οικονομία».
Διαβεβαιώνει τον πρωθυπουργό ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή και δεν αποκλείει τον ίδιο να πράξει και η ΝΔ. Αναφέρει συγκεκριμένα πως «τουλάχιστον τα τρία πέμπτα των βουλευτών θα την ψήφιζαν. Ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, θα την απέρριπτε. Αλλά η κυβέρνηση θα είχε τη στήριξή μας και πιστεύω και εκείνη της Νέας Δημοκρατίας».
Προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως αν πει όχι σε συμβιβασμό, τότε θα κάνει εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα και, πάνω από όλα, δεν ψηφίστηκε από εκατομμύρια ψηφοφόρους για να πράξει αυτό. Το ξέρει. Το συζητήσαμε κατά τη συνάντησή μας, την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας και μου εγγυήθηκε ότι αν αναγκαστεί να πει όχι σε κάθε μορφή συμβιβασμού, τότε θα οδηγήσει αμέσως τη χώρα σε εκλογές».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει πως «τώρα είναι η στιγμή για τα μεγάλα "ναι" και τα μεγάλα "όχι". Αδιαπραγμάτευτο "ναι" στο ευρώ» και καλεί τον πρωθυπουργό «άμεσα να πετύχει μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών» και ισχυρίζεται πως «η ρήξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις γενιές, για όλες τις κοινωνικές δυνάμεις».

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget