ΔΝΤ: Σεμινάρια σε 300 δημοσιογράφους από 90 χώρες, 2 από την Ελλάδα

«Πρόγραμμα υποτροφιών» έχει αναπτύξει από το 2006 το ΔΝΤ προκειμένου να «εκπαιδεύσει» δημοσιογράφους από δεκάδες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου,Τζέρι Ράις.
Σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, -που ζήτησε να ενημερωθεί μετά τις δηλώσεις Παναγιώτη Ρουμελιώτη στη Βουλή ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ- ο Τζέρι Ράις αναφέρει ότι «από το 2006, το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει ένα πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρει σε μικρές ομάδες δημοσιογράφων, που προέρχονται κυρίως από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και από χώρες με αναδυόμενη οικονομία, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Εαρινές και Ετήσιες Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας».
Προσθέτει ότι «από το 2006, περίπου 300 δημοσιογράφοι από 90 χώρες έχουν προσκληθεί και έχουν παρακολουθήσει τις Ετήσιες και Εαρινές Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της σχεδόν 10ετούς περιόδου, υπήρξαν μόνο 2 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα».
Σύμφωνα με το Τζέρι Ράις, στόχος του προγράμματος είναι να «παρέχει μια ευκαιρία για τους δημοσιογράφους -που κατά κανόνα δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις συναντήσεις- να καλύψουν αυτές τις σημαντικές οικονομικές συζητήσεις και να συναντήσουν τους ηγετικούς διαμορφωτές της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής παγκοσμίως».
Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε από τον Τέρενς Κουίκ με την μετάφραση που έκανε ο υφυπουργός Επικρατείας, ο οποίος προτρέπει «οι ίδιοι οι δύο δημοσιογράφοι να δώσουν το όνομά τους, για να τελειώσει η συνολική λάσπη».  

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget