Έπεσαν «τροχιοδεικτικές βολές» στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

«Η εσωστρέφεια μπήκε στο συρτάρι», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της δεκάωρης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Η ηγεσία του κόμματος παραμένει προσώρας στη θέση της, παρά τις φωνές αμφισβήτησης που ζητάνε να τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι, από την ιδεολογική φυσιογνωμία μέχρι τον αρχηγό της ΝΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε, στη δευτερολογία του, το αίτημα για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου, επικαλούμενος την κρισιμότητα των περιστάσεων και αντέτεινε τη διεξαγωγή έκτακτης συνδιάσκεψης. «Η παράταξη καλείται να προστατεύσει τη χώρα που είναι σε κίνδυνο», είπε, εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα κληθεί σύντομα να διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το έκτακτο συνέδριο, αλλά εγώ δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας να το πει τώρα και να προχωρήσουμε στις σχετικές καταστατικές διαδικασίες».
Με αφορμή τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είχε επαφή με τους βουλευτές, άφησε αιχμές κατά συγκεκριμένων στελεχών. «Βουλευτές και υπουργοί μπορούσαν να με βρουν είτε στο κινητό είτε διά ζώσης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το πρωί της άλλης μέρας», είπε. «Είχαμε ένα διαρκές υπουργικό συμβούλιο, θυμάμαι τον Νίκο Δένδια που μου έλεγε, πρόεδρε, πρέπει να ξεκουραστείς και λίγο. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε», πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για όλα τα θέματα. Έκτακτο συνέδριο ζήτησαν και άλλα στελέχη της ΝΔ όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανέφερε πως «όποιος πρόεδρος της ΝΔ έχανε, παραιτούνταν». Στον αντίποδα, στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας τάχθηκαν κατά της διεξαγωγής συνεδρίου. 
Μετά την αρχική ομιλία Σαμαρά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ο Κώστας Καραμανλής και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε μια προσπάθεια να μην ταυτιστούν στην παρούσα φάση με τις φωνές εσωκομματικής αμφισβήτησης.
Η συζήτηση στη ΝΔ αναμένεται να συνεχιστεί την Κυριακή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget