Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

Τις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης περί κατάργησης των διοδίων που έλεγε παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Με αφορμή τη χθεσινήσυνάντηση του υπουργού Γ. Σταθάκη με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής στο θέμα των διοδίων και θεωρεί ότι κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο, που είναι πάγιο αίτημά του, συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και κάλπικη αντίθεση στα διόδια, στη ληστεία που γίνεται, που οδηγεί ακόμα και στη θυσία ανθρώπινων ζωών.
Το εθνικό οδικό δίκτυο και όλες τις υποδομές τις έχει πληρώσει ακριβά ο λαός μας με την άμεση και την έμμεση βαριά φορολογία, τα διόδια, τα ακριβά καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα χαράτσια, επομένως πρέπει αμέσως να σταματήσει να πληρώνει διόδια και χαράτσια.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας αξιώνει:
  • Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια για να μπορούν να κινούνται όλοι ελεύθερα στο οδικό δίκτυο. Το αίτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, αφού στο Ν. Λάρισας, αλλά και σε άλλες περιοχές, μετράμε όχι μονάχα τροχαία ατυχήματα, αλλά και τροχαία εγκλήματα στους παράδρομους της ΠΑΘΕ, αφού η πλειοψηφία αυτών που κινούνται, το κάνουν πλέον μέσω των παράδρομων ή άλλων δρόμων για καθαρά οικονομικούς λόγους.
  • Να καταργηθεί κάθε σύμβαση παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Αποκλειστικά δημόσιος κατασκευαστικός φορέας που θα έχει την ευθύνη κατασκευής όλων των δημόσιων έργων (οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμια, εργατικές κατοικίες, σχολική στέγη, υποδομές Υγείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών έργων, άρδευσης, ύδρευσης, κ.ά.).
  • Να σταματήσουν αμέσως όλες οι διώξεις και να παραγραφούν όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ, του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων που παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget