ΚΚΕ: Ερώτηση για τους εργαζόμενους στις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ»

Να επιστρέψουν στην δουλειά τους οι 70 εργαζόμενοι στις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ» που έχουν τελεσίδικες θετικές εφετειακές αποφάσεις ζητάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος ΚατσώτηςΓιάννης Γκιόκας,Λιάνα Κανέλλη και ΣταύροςΤάσσος με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Θέμα: Για τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στη δουλειά τους 70 εργαζόμενοι στις "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ" με τελεσίδικες θετικές εφετειακές αποφάσεις.
Δύο ομάδες εργαζομένων συνολικά 70 άτομα (κύρια πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι μηχανικοί, σχεδιαστές, αλλά και ειδικευμένοι διοικητικοί) που είχαν προσληφθεί -όπως και άλλοι- με 4ετείς συμβάσεις στον πρώην ΟΣΚ και νυν ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, μετά από συνεχείς δικαστικές περι­πέ­τειες δικαιώθηκαν από τον Απρίλιο του 2014 με θετική δικαστική εφετειακή απόφαση που κρίνει τις συμβάσεις τους ως "αορίστου χρόνου" (υπ’ αριθμ. 2842/2014 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών).
Το θέμα έφτασε κατ' επανάληψη στη Βουλή από το ΚΚΕ. Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 14-02-2014 -δηλαδή στο χρονικό μεσοδιάστημα μεταξύ της θετικής πρωτόδικης και της θετικής εφετειακής απόφασης- έπειτα από Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή κ. Σπ. Χαλβατζή, υπήρξε ρητή δέσμευση του πρώην Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ότι η τότε κυβέρνηση θα συμμορφωνόταν πλήρως με την απόφαση του Εφετείου. Το ίδιο είχε δεσμευτεί με απόφαση -που απέστειλε μάλιστα με εξώδικο στους ενδιαφερόμενους- και η Διοίκηση των "Κτιριακών Υποδομών ΑΕ" στην 4η συνεδρίαση του ΔΣ της "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ".
Έπειτα από τη δικαίωση των 70 εργαζόμενων στο Εφετείο, η προηγούμενη κυβέρνηση αθέτησε τις δεσμεύσεις της και ξεκίνησε ένας αγώνας για το αυτονόητο, δηλαδή για να εφαρμοστούν οι Δικαστικές Αποφάσεις και οι δεσμεύσεις του Υπουργείου και της Διοίκησης της "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ". Όμως, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τουναντίον ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δρούλιας, αφού αρχικά προσπάθησε με ασφαλιστικά μέτρα να ανασταλεί άμεσα η θετική εφετειακή απόφαση (και το πέτυχε για τους 35), εν συνεχεία προχώρησε και σε αίτηση αναίρεσής της στον Άρειο Πάγο (εκδικάζεται στις 21-04-15).
Επισημαίνουμε ότι για τους 35 εργαζόμενους που προαναφέραμε, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν εργάζονται, τα προαναφερθέντα ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος τους τα πέτυχε η Διοίκηση με μόνο "επιχείρημα" ότι αδυνατεί ο φορέας να τους μισθοδοτήσει. Την ίδια ώρα όμως, όπως φαίνεται, υπάρχουν κονδύλια για να συνεχίζουν να "παρέχουν υπηρεσίες" δεκάδες αμειβόμενοι σύμβουλοι, "ειδικοί" και "επιστημονικοί συνεργάτες" με μηδενικό μάλιστα δικαίωμα υπογραφής - ευθύνης με το επιχείρημα των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
  • Τι προτίθεται να πράξει στην κατεύθυνση άμεσης υλοποίησης των θετικών εφετειακών αποφάσεων και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του φορέα;
  • Θα προχωρήσει σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της εταιρείας "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ" σε απόσυρση της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και άμεση υλοποίηση των θετικών εφετειακών αποφάσεων;».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget