Παναττική Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για το πειθαρχικό δίκαιο

Την άμεση κατάργηση του αντιδραστικού νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο απαιτεί ηΠαναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ,τονίζοντας ότι με βάση αυτόν το νόμο και στη βάση δεσμεύσεων της ΕΕ και του μνημονίου «έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι τέθηκαν σε αργία μετά την παραπομπή τους στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή στις αίθουσες των δικαστηρίων για παραπτώματα ήσσονος σημασίας που πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με το διδακτικό τους έργο και την παιδαγωγική τους στάση».
Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία 12 εργαζόμενοι στην Α΄ Αθήνας και άλλοι 9 στην Αχαΐα.
«Κάποιοι από τους παραπάνω συναδέλφους τέθηκαν σε αργία, επειδή ασκήθηκε εναντίον τους αυτεπάγγελτη δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραπτώματα, για τα οποία όμως έχει τελειώσει η υπηρεσιακή πειθαρχική διαδικασία και τους είχε επιβληθεί η μικρότερη από τις προβλεπόμενες ποινές, δηλαδή η ποινή της έγγραφης επίπληξης», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και προσθέτει:
«Συνάδελφοι έχουν τεθεί σε αργία, ακόμα και για ήσσονος σημασίας αστικές διαφορές, ακόμα και επειδή αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας και τιμωρούνται με την αιτιολογία της ανάρμοστης συμπεριφοράς, χωρίς να παρέχεται η εναλλακτική δυνατότητα για προσφορά έργου από μια άλλη π.χ. διοικητική θέση ή η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. Το νέο αυτό πειθαρχικό οδήγησε σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικό, επειδή, σαν προϊστάμενος, είχε δεχτεί την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών του Συλλόγου Διδασκόντων για μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας».
Τονίζει ακόμα ότι «η νομοθεσία αυτή, καταργώντας ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητας με την επιβολή της προληπτικής αργίας και θεσπίζοντας ένα πλέγμα κριτηρίων από την “ανάρμοστη συμπεριφορά” μέχρι την “ανυπακοή στους θεσμούς και την πατρίδα” ανοίγει το δρόμο για εξοντωτικές πειθαρχικές και διοικητικές διαδικασίες για τους συναδέλφους για οποιαδήποτε παράπτωμα αδιακρίτως. Οδηγεί στην ηθική, οικονομική και επαγγελματική εξόντωση των κατηγορούμενων, ακόμα και αν αθωωθούν και λειτουργεί ως εν δυνάμει κατασταλτικός μηχανισμός εναντίον κάθε συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης».
Στη βάση αυτή το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση κατάργηση του νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο (νόμος 4093/2012 και ειδικότερα την υποπαραγράφο Ζ3, του 4057/13 και την εγκύκλιο Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/2012).
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget