Δεν ήξεραν; Η μήπως...

Στο κείμενο του νομοσχεδίου για την «ανθρωπιστική κρίση» που έθεσε στη «δημόσια διαβούλευση» η κυβέρνηση, αναφερόταν ότι «το παρεχόμενο επίδομα ενοικίου δεν υπερβαίνει μηνιαίως τα εβδομήντα (70) ευρώ ανά άτομο και τα διακόσια είκοσι (220) ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ». Στο τελικό κείμενο βέβαια που κατατέθηκε στη Βουλή, η αναφορά περί του «προβλεπόμενου ΦΠΑ» έχει απαλειφθεί...
Γιατί το σχολιάζουμε; Γιατί ΦΠΑ στα ενοίκια μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Επομένως, προς τι η εν λόγω αναφορά στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου; Είχαν άραγε τέτοια άγνοια οι συντάκτες ενός σχεδίου νόμου, το οποίο η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζαν εδώ και τόσο καιρό; Η μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω, κάτι στα πλαίσια... της «μεταρρύθμισης της πολιτικής του ΦΠΑ» για την οποία δεσμεύτηκε στους «εταίρους» η συγκυβέρνηση, και δε μας το λένε;
Ο πυρήνας μένει ανέγγιχτος
«Εδώ το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια πολιτική που παρήγαγε φτώχεια και μετά έλεγε "ε πρέπει να πάρω και κανένα μέτρο για τη φτώχεια". Αλλά ο βασικός πυρήνας της πολιτικής ήταν η παραγωγή της φτώχειας. Αυτός ο πυρήνας αλλάζει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα το δούμε μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα»! Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης επιδεικνύει τις ικανότητές του στο να κάνει το μαύρο άσπρο. Ο βασικός πυρήνας των πολιτικών που παράγουν κι αναπαράγουν τη φτώχεια είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Τα κέρδη του κεφαλαίου είναι το έλλειμμα στις τσέπες των ανθρώπων του μόχθου και είναι ευθέως συνδεδεμένα, όσο μεγαλώνει ο πλούτος των λίγων μεγαλώνει η φτώχεια των πολλών. Απ' όσο γνωρίζουμε, η συγκυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό να τα βάλει με το κεφάλαιο και τα κέρδη του. Το αντίθετο μάλιστα, πολιτική ανάκαμψης κερδών, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας θέλει να εφαρμόσει, άρα πολιτική διαιώνισης της ανέχειας, του λιτού βίου, της νόμιμης ληστείας των λαϊκών στρωμάτων. Για το λόγο αυτό μοιράζει λίγα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια ενώ στο κεφάλαιο προσφέρει παντεσπάνι.
Ο κανένας...
«Υποτίθεται ότι όλες αυτές οι αλλαγές γινόντουσαν για να κάνουν πιο ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία, να μας δημιουργήσουν συνθήκες για να λειτουργεί καλύτερα, φάνηκε τελικά ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας κινήθηκε ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Ούτε η βίαιη μείωση του κατώτατου μισθού και των αποδοχών των εργαζομένων ούτε αυτές οι αλλαγές οι οποίες ουσιαστικά κατέστησαν ομήρους τους εργαζόμενους βοήθησαν κανέναν...». Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης. Να λοιπόν που μετά από πέντε χρόνια βίαιων ανατροπών σε βάρος της εργατικής τάξης, ο υπουργός Εργασίας της «αριστερής» κυβέρνησης διαπιστώνει ότι αυτά δεν ωφέλησαν κανέναν. Και οι καπιταλιστές, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι και αυτοί έχασαν; Και η βελτίωση της θέσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας που διαπιστώνουν όλοι οι επίσημοι οργανισμοί, η μείωση του εργατικού κόστους σχεδόν στο 20%, όλα αυτά δεν τα καρπώνεται κανένας; Για πολύ αφελείς περνάει τους εργαζόμενους ο κύριος υπουργός.
Ομως δεν πρωτοτυπεί. Και άλλοι πριν απ' αυτόν αθώωναν την πλουτοκρατία που ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, ενώ διακήρυτταν ότι «όλοι μαζί θα βγούμε απ' την κρίση» και άλλα παρόμοια! Αλήθεια, μπας και ο υπουργός έχει στο νου του την αναβίωση του «κοινωνικού διαλόγου» προς δόξαν της «εθνικής ενότητας» και της «ανάπτυξης» των καπιταλιστικών κερδών;
Ταυτοπροσωπία...
Ο γιατρός Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του κόμματος για την «Υγεία και το Κοινωνικό Κράτος», ήταν Α' Αντιπρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Ηταν και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών στις εκλογές της 25.1.2015, αλλά δεν εκλέχτηκε. Η πίκρα του -σύμφωνα με ανάρτησή του στο Facebook- που δεν υπουργοποιήθηκε αντικαταστάθηκε με το διορισμό του στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας. Μόλις χτες εκδόθηκε και το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με το διορισμό του.
Ομως χτες, το «Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών» (ΑΜΓ) -η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ανακοίνωσε και το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του ΠΙΣ, που γίνονται στις 8 Μάρτη 2015 για την ανάδειξη των οργάνων. Ανάμεσα στους 15 υποψηφίους του ΑΜΓ είναι και ο Γιάννης Μπασκόζος.
Παλιά ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είχε διακριτούς ρόλους. Δηλαδή την κυβερνητική πολιτική στο συνδικαλιστικό κίνημα υπηρετούσαν συνδικαλιστές που δεν είχαν και κυβερνητικές θέσεις.
Μετά -για να θυμηθούμε και κάποιους παλιούς όρους- το ...προτσές που έφερε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, περισσεύουν οι διακριτοί ρόλοι: Αρκεί η ταυτοπροσωπία.
Αϊντε και πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Γενικέ...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget