Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

H Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν το δήμο σχετικά με τα κέντρα κράτησης μεταναστών, τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη«Λαϊκή Συσπείρωση». 
Συγκεκριμένα τόνισε: «Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν το δήμο σχετικά με τα κέντρα κράτησης μεταναστών. Δεν είναι θέμα μόνο της Αθήνας. Είναι θέμα γενικό, πολιτικό και μέρος του είναι η Αθήνα. Το καινούργιο δεν είναι αυτά που είπε ο κ. Πλεύρης στην τοποθέτησή του εκτός ημερησίας διάταξης. Το καινούργιο είναι αυτό που είπε η κυβέρνηση. Ο κ. Πανούσης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα μεταναστευτική πολιτική! Γιατί μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι σημερινοί συγκυβερνώντες είχαν θέσεις! Είναι πρόβλημα να μη δημιουργούνται ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας αυτού του κόσμου, ταυτόχρονα με το κλείσιμο των απαράδεκτων κέντρων κράτησης, όπως αυτό της Αμυγδαλέζας. Και μάλιστα να μη διαμορφώνονται ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και σε όλη την Ελλάδα. Αλλά για να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα χρειάζεται αυτό που μόνο εμείς προτείνουμε: Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα εδώ και τώρα, για να ταξιδέψει αυτός ο κόσμος στην ΕΕ και για να πάψει να είναι υποχείριο των μαφιών που τις γνωρίζουμε και έχουν διασυνδέσεις και με "πατριώτες"».
Για τα αποτελέσματα της συνάντησης του δημάρχου με τον υπουργό Εσωτερικών
«Καλό θα ήταν να υπάρξει ενημέρωση γιατί το δελτίο Τύπου που διανεμήθηκε χαρακτηριζόταν από δημιουργική αοριστολογία.
Συγκεκριμένα: Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε σήμερα ως δήμος είναι η έλλειψη προσωπικού που βάζει σε κίνδυνο και αφήνει στον αέρα μια σειρά κρίσιμες λειτουργίες του δήμου. Θα τοποθετηθούμε και παρακάτω στα σχετικά αντίστοιχα θέματα που είναι εντός ημερησίας διάταξης.
Όμως βάζουμε το ζήτημα: Εμείς ως δήμος θα βάλουμε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για το μόνιμο προσωπικό που χρειαζόμαστε; Για να δρομολογηθεί η πρόσληψη αυτών που έχουν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από το 2009 και ακόμα δεν έχουν διοριστεί. Και ένα επίσης κρίσιμο θέμα -επειδή είμαστε αναγκασμένοι ως δήμοι, με βάση αυτή την πολιτική να κάνουμε και συμβάσεις ορισμένου χρόνου- ειδικά στο ΔΒΑ που είναι απαραίτητες για να μπορέσει να λειτουργήσει. Πρέπει, λοιπόν, στην απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με την υπογραφή του σημερινού υπουργού κ. Βούτση, που λέει ότι με βάση τους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, πρέπει οι δήμοι να καταθέσουν προτάσεις με μειωμένο αριθμό κατά 10% σε σχέση με το 2014 για συμβασιούχους που χρειάζονται. Το μνημόνιο κατά τ’ άλλα τέλειωσε, οι μνημονιακοί νόμοι όμως είναι εδώ και μας λένε να πειθαρχήσουμε σε αυτούς.
Κατά τη γνώμη μας, ο Δήμος της Αθήνας στο διαγωνισμό για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου -και ειδικά στο Βρεφοκομείο- δεν πρέπει να κάνει πίσω από τις ανάγκες, από τον αριθμό των εργαζομένων που είναι απαραίτητοι, τους 367 δηλαδή εργαζόμενους που -εξ όσων γνωρίζουμε- έχει αποφασίσει να ζητήσει η διοίκηση του ΔΒΑ».
Για την πριμοδότηση τριών ΜΚΟ με 1 εκατ. ευρώ από το δήμο για δράσεις που ήδη έχει ο ΚΥΑΔΑ
«Θεωρούμε αναγκαίο και απαραίτητο, όταν ο δήμος δίνει 1 εκατ. ευρώ σε τρεις ΜΚΟ, να προηγείται συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι το πρόγραμμα "Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας" στο Δήμο Αθηναίων -και βρίσκεται στο διαδίκτυο- το υλοποιεί ο ΝΟΣΤΟΣ, σε συνεργασία με την ΙΑΣΙΣ και τη ΧΕΝ Ελλάδος, με χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ που διέθεσε ο Δήμος Αθηναίων από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Και το ερώτημα είναι: Αυτά τα κονδύλια δεν μπορεί να τα πάρει ο ΚΥΑΔΑ; Γιατί δεν τα παίρνει ο ΚΥΑΔΑ και γιατί για 6 μήνες φτιάχνεται παράλληλη δομή στον ΚΥΑΔΑ για τις ίδιες ακριβώς δράσεις που κάνει ο ΚΥΑΔΑ; Χρηματοδοτούμε δηλαδή με χρήματα του ΕΣΠΑ, που είναι δικά μας λεφτά, τρεις ΜΚΟ για να κάνουν συσσίτιο για 1000 άτομα, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων. Και τις τρεις δράσεις που τις εκτελεί ήδη ο ΚΥΑΔΑ. Και μάλιστα ζητάνε οι ΜΚΟ από αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται σε απόλυτη εξαθλίωση την υποχρεωτική προσκόμιση 13 δικαιολογητικών για να τον εντάξουν στο πρόγραμμα! Αυτά είναι γελοιότητες.
Ξέρουμε ότι έχετε πάρει παραμάζωμα τις ΜΚΟ, αλλά υπάρχει και ένα όριο! Πολύ περισσότερο μάλιστα που έχουμε ως δήμος δικές μας δομές, με τις ίδιες ακριβώς δράσεις, που πρέπει να στηριχθούν για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας αυτή την προσπάθεια, την κρίσιμη και τη σωστή που κάνουν».

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget