Κύπρος: Αποχωρεί το «Μπαρμπαρός» από την ΑΟΖ

Το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» του ψευδοκράτους στην Κύπρο ανακοίνωσε την Δευτέρα, ότι μετά την αποχώρηση του γεωτρύπανου«SAIPEM 10000», «το σεισμογραφικό ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός" επίσης αποχωρεί από την περιοχή». «Ενθαρρυμένοι από το παράθυρο της ευκαιρίας που προκύπτει από αυτές τις εξελίξεις περιμένουμε η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς νέα καθυστέρηση, με σκοπό να επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες διευθέτησης σε συμφωνία με τις αρχές και τους στόχους που τέθηκαν στην Κοινή Δήλωση της 11ης Φλεβάρη 2014», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.
Το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 αποσύρεται, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης, ενώ η ιταλο-κορεατική ENI-KOGAS έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την κυπριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η αποχώρηση του «Μπαρμπαρός» εντάσσεται στις μεθοδεύσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, από την οποία κάθε πλευρά προσδοκά να εξασφαλίσει την καλύτερη συμφωνία για τα μονοπωλιακά συμφέροντα που υποστηρίζει. Η επίκληση - τόσο από το ψευδοκράτος όσο και από την κυπριακή κυβέρνηση - των όσων περιείχε η Κοινή Δήλωση της 11ης Φλεβάρη 2014 επιβεβαιώνει ότι δρομολογείται νέα διχοτομική λύση τύπου «Σχεδίου Ανάν».
Στο μεταξύ, μιλώντας σε συγκέντρωση ενόψει των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα στις 19 Απρίλη, ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ντερβίς Ερογλου ζήτησε την ψήφο όσων πιστεύουν σε τουρκοκυπριακό «κράτος» και όσων αναγνωρίζουν την Τουρκία ως μητέρα - πατρίδα και θέλουν τις εγγυήσεις της. Πρέπει να γίνει καλά κατανοητό πως οι Τουρκοκύπριοι «είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους», συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι το φυσικό αέριο της περιοχής «θα πρέπει να μεταφέρεται στον κόσμο από την Τουρκία, που είναι και ο πιο οικονομικά βιώσιμος δρόμος».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget