Τσεχία: Δυναμική διαδήλωση ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

Δυναμική διαδήλωση διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, στο κέντρο της Πράγας, η ΚομμουνιστικήΈνωση Νεολαίας Τσεχίας καιΚΚ Βοημίας - Μοραβίας και άλλες φιλειρηνικές οργανώσεις ενάντια στην επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη και τη διέλευση μεγάλης φάλαγγας αρμάτων μάχης (πάνω από 100 τανκς) που συμμετέχουν στις προκλητικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες, με το πρόσχημα της «ρωσικής επιθετικότητας».
Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση είχε εγκρίνει στις 16 Μάρτη τη διέλευση της αμερικανικής φάλαγγας, που από τη βάση τους στο Βιλσέκ της Γερμανίας μεταβαίνουν μέσω της Τσεχίας και της Πολωνίας στις Βαλτικές χώρες.
Οι διαδηλωτές -σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, συμμετείχαν 3.000 άνθρωποι- φώναξαν συνθήματα ενάντια στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και ενάντια στην παρουσία ξένων βάσεων στη χώρα τους. Οι πολλοί ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα κατήγγειλαν την κυβέρνηση, που διευκολύνει τη διέλευση των φονιάδων και επίσης τη συμβολή των ΗΠΑ και της ΕΕ στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Επίσης, στο χώρο της διαδήλωσης συγκεντρώθηκαν και υπογραφές για την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget