«Να σταματήσει η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών μέσω ΠΕΚ» Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Να σταματήσει η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων εκτός εργασιακού ωραρίου, απαιτεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, «ΡΟΖΑ ΙΜΒΙΡΩΤΗ».
Στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του συλλόγου, επισημαίνει ότι:
«Στα πλαίσια τις περιφρούρησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, που καλούνται στο ΠΕΚ Ηλιούπολης να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου, τόσο για τις αποφάσεις του όσο και για τις αποφάσεις του Κλάδου, αλλά και για τη νομική γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας. Με βάση τις αποφάσεις αυτές, τα σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου είναι απαράδεκτα και παράνομα, διότι καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και άρα δεν υποχρεούται κανείς να τα παρακολουθήσει.
Καταδικάζουμε την τακτική της κυβέρνησης η οποία δια του υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να πραγματοποιήσει σεμινάρια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όχι μόνο εκτός εργασιακού ωραρίου, αλλά και Σαββατοκύριακα. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια δεν μπορούν να συνοδεύονται με την επιβολή αντεργατικών πρακτικών.
Παράλληλα, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως πρόκειται κύρια για μια ταχύρυθμη επιμόρφωση με χαρακτηριστικά πρόσκαιρης κατάρτισης, μέσω της οποίας καταστρατηγείται το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Είναι δηλαδή μια πρόχειρη διαδικασία που στόχο έχει να δημιουργήσει τον "εκπαιδευτικό" των πιστοποιητικών και των ημερίδων, που θα τρέχει αγκομαχώντας να γεμίσει τον ατομικό του φάκελο με βεβαιώσεις και χαρτιά.
Διεκδικούμε ουσιαστική επιμόρφωση στα παιδαγωγικά τμήματα, με απόσπαση από τη δουλειά ή εντός εργασιακού ωραρίου.
Θα είμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget