Εκδήλωση για την ανεργία από τη Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση - συναυλία για την ανεργία και την υποαπασχόληση που πραγματοποιήθηκε από τηΛαϊκή Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού, το Σάββατο 28 Μάρτη, στη Μηχανιώνα.
Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής, ο Γιώργος Σοφιανός, στην ομιλία του, ανέπτυξε τις θέσεις της Επιτροπής για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, σε μια συνειδητή προσπάθεια να φορτωθούν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, με τραγικές συνέπειες σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής.
Τόνισε με έμφαση ότι μεγάλες ευθύνες φέρουν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις που παρέλασαν σε όλη αυτή την περίοδο, αλλά και η παρούσα κυβέρνηση, που, παρά τις απατηλές υποσχέσεις της, επιμένει να αναζητά λύσεις «διαπραγμάτευσης» μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των ελληνικών και διεθνών κέντρων οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, σε σιωπηρή συνεργασία με τον ΣΕΒ και τις άλλες οργανώσεις του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου.
Κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου να μην απογοητευτούν, να μη φοβηθούν, αλλά να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του λαού και των οικογενειών τους στα χέρια τους, αφού για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες.
Τη συγκέντρωση χαιρέτισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Τριάδας και μέλος της ΟΓΕ, Ερωφίλη Καλαϊτζάκη, η οποία αναφέρθηκε στην ανεργία των γυναικών, στα ιδιαίτερα προβλήματα της γυναίκας σε συνθήκες κρίσης στην οικογένεια, αλλά και στα σοβαρά προβλήματα στο ακανθώδες πρόβλημα της δημόσιας Υγείας, η οποία ουσιαστικά έχει διαλυθεί σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
Η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θερμαϊκού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ντίνα Μώραλη, στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε σε ζητήματα τοπικής διοίκησης και το ρόλο που αυτή μπορεί να παίξει τόσο για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών και την οργάνωσή τους, όσο και για την αντιμετώπιση των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται κεντρικά μέσω του «καλλικρατικού» και όχι μόνο θεσμικού πλαισίου. Αναφερόμενη στις πολιτικές της πλειοψηφίας στο Δήμο Θερμαϊκού, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι όχι μόνο δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα υλοποιεί συνειδητά τις αντιλαϊκές πολιτικές στο χώρο ευθύνης της, με αποκορύφωμα την επικείμενη συνέχιση της εκχώρησης υπηρεσιών του Δήμου, όπως η καθαριότητα, στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα καλλιτέχνες της περιοχής μας και το μουσικό συγκρότημα του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget