Κινητοποίηση του ΜΑΣ την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 2 Απρίλη, στις 14.00, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενάντια στη σχεδιαζόμενη κατάργηση όλων των μετεγγραφών.
Στην ανακοίνωσή του του ΜΑΣ σημειώνει:
«Μετά από 9 σχεδόν μήνες, οι μετεγγραφές των φοιτητών δεν έχουν ολοκληρωθεί! Οι διοικήσεις των σχολών Αρχιτεκτονικής έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και ζητάνε την ακύρωση των μετεγγραφών! Παράλληλα, οι φοιτητές από μετεγγραφή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως στο ΕΚΠΑ, που δε δικαιούνται σίτιση, ενώ τους έχουν δεχθεί στις σχολές εδώ και 3 μήνες.
Ανοίγουν το δρόμο για κατάργηση όλων των μετεγγραφών!
Ο υπουργός Παιδείας Μπαλτάς δηλώνει: "Η δίκαιη (!) προσφυγή των σχολών ενάντια στις μετεγγραφές είναι πράξη αντίστασης", "οι μετεγγραφές είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα".
Δηλαδή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στηρίζει την προσφυγή ενάντια στους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, που ανοίγει το δρόμο για την ακύρωση όλων των μετεγγραφών, αφού με την ίδια λογική θα μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια κάθε σχολή. Η υποκρισία τους φτάνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα να πετάνε έξω τα παιδιά που έχουν ανάγκη να σπουδάσουν, ενώ ως αντιπολίτευση (βλ. δηλώσεις Κουράκη), ζητούσαν να μην αντιμετωπίζονται οι μετεγγραφόμενοι ως φοιτητές δεύτερης κατηγορίας…!
Κατηγορούν τους φοιτητές για τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους!
Δηλώνει ο υπουργός: "Οι γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους (!) όταν συμπληρώνουν το μηχανογραφικό, αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν αντέχουν οικονομικά να σπουδάσουν τα παιδιά τους».
Δηλαδή να σπουδάζουμε εάν και εφόσον το αντέχουν οι τσέπες μας. Σήμερα κατηγορούν όσους ζητάνε μετεγγραφή. Αύριο θα κατηγορούν και όλους εμάς που απαιτούμε να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και δωρεάν. Μας κατηγορούν για την κατάσταση που δημιούργησε η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και οι κατευθύνσεις της ΕΕ που ακολουθεί πιστά η συγκυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι υπεύθυνοι για την τεράστια υποχρηματοδότηση, το τεράστιο κόστος σπουδών, την έλλειψη υποδομών και καθηγητών, την ανυπαρξία εστιών, το γκρέμισμα της φοιτητικής μέριμνας. Όχι μόνο δε δίνουν φράγκο για τις σπουδές μας, αλλά κατηγορούν τους συναδέλφους μας ότι ευθύνονται για την τραγική κατάσταση των σχολών μας!
Απαιτούμε:
  • Ούτε σκέψη για ακύρωση των μετεγγραφών! Να δοθούν τώρα πάσο, κάρτες σίτισης, κτλ, σε όσους δεν έχουν πάρει ακόμα. Να αυξηθούν τα κλιμάκια και οι εργαστηριακές ομάδες για όσους δε χωράνε σε αίθουσες και εργαστήρια.
  • Ούτε σκέψη για νέες μειώσεις στους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων! Επαρκής χρηματοδότηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Ούτε ευρώ για στέγαση-σίτιση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget