Να παρεμποδίσει περιοδεία μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) και του Επιχειρησιακού Σωματείου στις αποθήκες του «LIDL» στα Καλύβια Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, επιχείρησε η εργοδοσία.
Συγκεκριμένα και όπως καταγγέλλει ο ΣΕΑ και το Επιχειρησιακό Σωματείο, «τα στελέχη της εταιρείας LIDL, Αρβανίτης Α. και Παπαδημητρίου Μ. μόλις αντιλήφθηκαν ότι τα συγκεκριμένα σωματεία ήταν στο χώρο εργασίας και μοίραζαν ανακοινώσεις, αμέσως παρενέβησαν επικαλούμενοι ο μεν κ. Παπαδημητρίου τα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, ο δε κ. Αρβανίτης ότι πρέπει να ειδοποιείται όταν έρχονται τα σωματεία και προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συζήτηση με τους εργαζόμενους». Συνεχίζουν αναφέροντας:
«Είναι το λιγότερο αστείο να επικαλείται ο εκπρόσωπος της εταιρείας την ασφάλεια των εργαζομένων την ίδια στιγμή που η εντατικοποίηση της εργασίας μέσα στα LIDL σπάει κόκαλα λόγω έλλειψης προσωπικού, η υποχρέωση των εργαζομένων να κάνουν πολλές δουλειές ταυτόχρονα τους έχει τσακίσει και τα βάρη που υποχρεώνονται να σηκώνουν οι εργαζόμενες γυναίκες μέσα στα LIDL οδηγούν σε σοβαρότατες συνέπειες που συνδέονται με επαγγελματικές ασθένειες και με ιδιαίτερη επίπτωση στη μητρότητα, άλλωστε υπάρχουν πολλές καταγγελίες για κρούσματα λιποθυμίας μέσα στο χώρο εργασίας.
Αυτό το οποίο επικαλείται ο κ. Αρβανίτης επί της ουσίας είναι παρέμβαση της εργοδοσίας για απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης.
Είμαστε σίγουροι πως η αντιμετώπιση του Σωματείου, που έχει ως τίτλο "Η συναντίληψη", ένα σωματείο που ιδρύθηκε με τις ευλογίες της εργοδοσίας LIDL και υπογράφει επιχειρησιακή σύμβαση πανελλαδική -και αυτό το σωματείο δεν το γνωρίζει κανένας εργαζόμενος στα LIDL- είναι τελείως διαφορετική γιατί όπως περιγράφει και ο τίτλος του συγκεκριμένου σωματείου υπάρχει "συναντίληψη" με την εργοδοσία ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Καλούν επίσης τους εργαζόμενους να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της πολυεθνικής, μαζικοποιώντας το Επιχειρησιακό Σωματείο και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και να διεκδικήσουν:
1. Άμεση υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2015 με αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
2. Καμιά απόλυση εργαζομένου στα LIDL. Προσλήψεις προσωπικού.
3. Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου με πλήρη απασχόληση.
4. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
5. Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας της εργασίας στις αποθήκες και τα καταστήματα.