Κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 19 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα Άνεργων και Πρακτικάριων Υγειονομικών.
Απαιτούν να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στα voucher. Να ασφαλιστούν πλήρως για όλο το διάστημα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Να πληρώνονται κάθε μήνα. Να προσμετρηθεί ως προϋπηρεσία η συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης. Καμία συμμετοχή των ΚΕΚ. Όλα τα χρήματα του προγράμματος στους εργαζόμενους.
Nα γίνει τώρα μαζική προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων και Πρακτικάριων Υγειονομικών τονίζει:
«Φτάνει πια η κοροϊδία! Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε τόσο καιρό απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, μπαλώνοντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία.
Στη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης την Πέμπτη 5 Φλεβάρη, η απάντηση ήταν ίδια με της προηγούμενης: “Κάντε υπομονή 10-15 μέρες!”. Η υπομονή εξαντλήθηκε!
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι να πληρωθούμε όλα τα δεδουλευμένα μας. Γι' αυτό προχωράμε σε νέα κινητοποίηση των απλήρωτων voucher και των οικογενειών τους και ζητάμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Καλούμε όλα τα Σωματεία των Νοσοκομείων και τους συνάδελφούς μας υγειονομικούς να στηρίξουν τον αγώνα μας, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην είναι απλήρωτος, άνεργος.
Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -με εξαίρεση λιγοστές θέσεις γιατρών- την ίδια στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 17.000 υγειονομικοί και οι ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Δεν δεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή να περιμένουμε τα ψίχουλα των προγραμμάτων κατάρτισης ή να μας αναγκάσουν να μεταναστεύσουμε, την ίδια στιγμή που στις δημόσιες μονάδες Υγείας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
Λέμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Είμαστε απόφοιτοι υγειονομικών σχολών και διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, στον κλάδο που διαλέξαμε και σπουδάσαμε».