Διαμάχη μεταξύ αστικών κομμάτων προκάλεσαν δηλώσεις του Π. Καμμένου, προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον ΜΜΕ που -όπως εκτιμούν στη συγκυβέρνηση- δεν τη στηρίζουν.
Ο Π. Καμμένος δήλωσε συγκεκριμένα ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει αυτό που θέλει στα παζάρια με τους δανειστές «θα γίνουμε Kούγκι». Αργότερα και μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο Μαξίμου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μήπως οδηγηθούμε σε ανατίναξη όπως στο Κούγκι, ο υπουργός Άμυνας είπε: «Μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια. Υπάρχει υψηλή ανεργία και αυτό θα πρέπει να το δείτε κάποια στιγμή». Αναφορά που μάλλον αφορούσε τον «ΣΚΑΪ».
Στις δηλώσεις αυτές έσπευσε να απαντήσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, ο οποίος δήλωσε: «Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος τρομοκρατεί τα ΜΜΕ. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας πει, αμέσως, αν συμφωνεί με τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού του. Η Δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται». Απαντώντας η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΜαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε: «Το γραφείο Τύπου της Συγγρού κατρακύλησε στο Φάληρο. Τελικά, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
Από το «Ποτάμι» εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Oι εμπρηστικές δηλώσεις του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί ανατινάξεων ΜΜΕ είναι μια ανοιχτή πρόκληση για τη Δημοκρατία. Δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Καμμένος είναι πλέον ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τις συνεχείς ακρότητες των ΑΝΕΛ και του αρχηγού τους είναι αυτός που τον επέλεξε σε αυτόν τον εθνικό ρόλο».
Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας: «Υπαινιγμοί και επιθέσεις κατά ΜΜΕ από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, είναι απαράδεκτες και βάλλουν ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου. Αντί ο κ Καμμένος να απειλεί ότι θα κάνει την Ελλάδα Κούγκι καλό είναι να μην παίζει με τα σπίρτα».