Τις ευθύνες για την κακή κατάσταση των οχημάτων του δήμου στους εργαζόμενους, επιχείρησε να ρίξει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την ελλιπή συντήρηση του στόλου των δημοτικών οχημάτων.
Αφορμή στάθηκε το περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 Φλεβάρη, όταν από τρίκυκλο συλλογής απορριμμάτων, στο οποίο επέβαιναν δύο συνάδελφοι, την ώρα που βρισκόταν σε πορεία στο κέντρο της πόλης, ξεκόλλησε το τιμόνι και έμεινε κυριολεκτικά στα χέρια του οδηγού. Ευτυχώς οι συνάδελφοι ενήργησαν ψύχραιμα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους διερχόμενους.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει για λαϊκισμό τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έφεραν το θέμα.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρει:
«“Άστραψε και βρόντηξε” ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παπάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη. Αιτία η δημοσιοποίηση του σοβαρού περιστατικού που συνέβη την Παρασκευή 13 Φλεβάρη, όταν από τρίκυκλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, την ώρα που βρισκόταν σε πορεία, ξεκόλλησε όλο το σύστημα του τιμονιού και κινδύνεψαν συνάδελφοι. Ο Παπάς καταφέρθηκε ενάντια στα μέλη της ΔΑΣ με τον γνωστό γκεμπελίστικο, υπεροπτικό και απαξιωτικό του τρόπο, χαρακτήρισε "λαϊκιστές" όσους δημοτικούς συμβούλους τοποθετήθηκαν για το θέμα, απείλησε ότι θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες ενάντια στο συνάδελφο που επέβαινε στο τρίκυκλο και κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το περιστατικό και την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τρίκυκλα και άλλα οχήματα του δήμου.
Για την ταμπακιέρα, όμως, τόσο ο Παπάς όσο και ο δήμαρχος δεν είπαν κουβέντα. Ο δήμαρχος έριξε για άλλη μια φορά την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στόλος οχημάτων του δήμου στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι φταίνε οι συνάδελφοι που εργάζονται με 8μηνη σύμβαση εργασίας!!! Ο Παπάς χαρακτήρισε το περιστατικό ως "κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους και με το επιβατικό τους αυτοκίνητο"!!! Λες και είναι καθημερινό φαινόμενο να ξεκολλά το τιμόνι την ώρα που κάποιος οδηγεί. Δεν ξεπέρασε σε φαντασία, όμως, τους γνωστούς λακέδες του (αυτούς που ήταν με τον Παπαγεωργόπουλο και σίγουρα θα είναι και με την επόμενη διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή) που φθάνουν στο σημείο να λένε στα εργοτάξια, για να υπερασπιστούν την "τιμή" της διοίκησης, ότι το τιμόνι το έσπασε επίτηδες ο συνάδελφος που έκανε την καταγγελία!!! Κουβέντα δεν είπε ο Παπάς για την κατάσταση των τρίκυκλων και άλλων οχημάτων της Καθαριότητας παρά τα εκατομμύρια ευρώ που τσέπωσαν οι ιδιωτικές εταιρείες για τη συντήρησή τους, κουβέντα για τα συχνά εργατικά ατυχήματα και τις συνθήκες εργασίας, για τις ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, την εντατικοποίηση της εργασίας κ.ά.
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη διοίκηση Μπουτάρη. Όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν απέχθεια στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους. Άλλωστε, αυτοί είναι που ζητωκραύγαζαν στα Δημοτικά Συμβούλια υπέρ των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων και σπεύδουν να τα εφαρμόσουν. Τώρα στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση στις "διαπραγματεύσεις" που κάνει στην ΕΕ για την επιβολή νέων μνημονίων (όπως και να τα ονομάσουν) και νέων μέτρων.
Ξανατονίζουμε στον Παπά και στην υπόλοιπη διοίκηση Μπουτάρη ότι οι απειλές στα μέλη της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ δεν πιάνουν. Αν επιχειρήσουν να ασκήσουν δίωξη στον συνάδελφο που έκανε τις καταγγελίες, θα τον υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα. Περιμένουμε από τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΣΕΔΘ να πάρουν θέση για το θέμα».