Δεν αποδέχεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, δηλαδή τους όρους της σύμβασης.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερδήλωσε πως «δεν είναι αποδεκτό και δεν θα γίνει αποδεκτό να ξεκινήσει μια παράταση χωρίς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, τα δύο αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα».
Με τη δήλωσή του ο Μάρτιν Γιέγκερ αποκλείει το ενδεχόμενο να παραταθεί η δανειακή σύμβαση χωρίς όρους και μάλιστα χωρίς να ολοκληρωθούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκλαμβάνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης σαν αίτημα για την παράταση του ισχύοντος προγράμματος και δήλωσε ότι «είναι καλό που η κυβέρνηση στην Ελλάδα προφανώς αποφάσισε χθες το βράδυ να λάβει υπόψη της τα ελληνικά συμφέροντα και όχι μόνο αυτά του κόμματός της. Ανακοίνωσαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνομιλίες για ένα νέο πρόγραμμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί πρόοδος».
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως «στόχος της Γαλλίας είναι να βρεθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας που να λαμβάνει υπόψη και την ψήφο των Ελλήνων και τους ευρωπαϊκούς κανόνες».
Δηλώσεις Πάνου Καμμένου
Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε στρατιωτικούς συντάκτες,  τόνισε ότι η «δανειακή σύμβαση, για την οποία θα υποβάλει αίτημα παράτασης η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με το μνημόνιο» και πως «αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι». Ωστόσο ανέφερε πως σαν βάση πρέπει να είναι το κείμενο Μοσκοβισί, το οποίο αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει μεταρρυθμίσεις, θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα κάνει μονομερείς κινήσεις.