Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το αίτημα για παράταση της αντιλαϊκής συμφωνίας.
Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της αναζητούν ένα λεκτικό συμβιβασμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση μπορεί να ζητάει παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» (Master financial assistance facility of Greece). Πρόκειται για την επίσημη ονομασία της σημερινής δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η χρησιμοποίηση των όρων παράταση της δανειακής σύμβασης (απορρίπτεται από κυβερνήσεις της Ευρωζώνης) και παράταση του υφιστάμενου προγράμματος (απορρίπτεται από την ελληνική κυβέρνηση).
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η αίτηση παράτασης που θα κατατεθεί θα είναι γραμμένη με τέτοιον τρόπο που θα καλύπτει όλες τις πλευρές. «Είμαστε σε καλό δρόμο. Οι διαβουλεύσεις δείχνουν όλα τα σημάδια της σύγκλισης», είπε, προσθέτοντας ότι «μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να το προϊδεάζει».
Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, η αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group και οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή από το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.