Τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» και ανάγκασαν την εργοδοσία να υποχωρήσει και να δεσμευτεί για το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων χαιρετίζει τοΣωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Η αίσια κατάληξη της μάχης που δόθηκε οφείλεται στη δική σας ανυποχώρητη στάση, αλλά και στον τρόπο που οργανώθηκε. Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας πάλης, μικρότερων, αλλά συνεχών συγκρούσεων στο χώρο σας. Τώρα αντιλαμβάνεστε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παρά μόνο εκείνος που δεν δόθηκε. Ότι η σχέση ανάμεσα στο αφεντικό και στον εργάτη είναι ανταγωνιστική, επειδή η ανάγκη του κέρδους επιβάλλει στον πρώτο να πληρώνει όλο και φτηνότερα -ή και καθόλου, όποτε μπορεί- την εργατική δύναμη που προσφέρει ο δεύτερος.
Η εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε πολύμορφα από την Ομοσπονδία, από τα ταξικά συνδικάτα της Φθιώτιδας, από τους επαγγελματίες της Αταλάντης, από τις γυναίκες της ΟΓΕ, από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών, από το λαό της περιοχής είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία σας.
Η αγωνιστική πορεία που ακολουθήσατε αφήνει στους εργαζόμενους της Φθιώτιδας σημαντική παρακαταθήκη. Είναι "μάθημα" για όλους: Συσπείρωση, οργάνωση, ενότητα σαν γροθιά και το κεφάλι ψηλά.
Το ΔΣ του Σωματείου με την Ομοσπονδία είναι κάθε στιγμή δίπλα σας. Αναμένουμε τις απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας για την τριμερή συνάντηση και του Οικονομίας, ώστε να μη φορολογηθείτε για τα απλήρωτα δεδουλευμένα σας».