Θέλει να τρέξει το κυβερνητικό έργο και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις

Αποφασισμένη να «τρέξει» τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, εμφανίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το απόγευμα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει για το κυβερνητικό έργο της ερχόμενης εβδομάδας.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργούΑλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο, για την προετοιμασία του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, δύο από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή, θα αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τους πλειστηριασμούς.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συμφωνία να μην κατατεθεί ενιαία στη Βουλή, αλλά με τη μορφή ξεχωριστών νομοσχεδίων. «Όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε στον «ΣΚΑΪ».
Διεργασίες για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού
Ο Νίκος Παππάς διέψευσε ότι εξετάζεται η παράταση της αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ και διαβεβαίωσε ότι τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτη θα πληρωθούν κανονικά.
Την Πέμπτη το ΔΝΤ προειδοποίησε για πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση μονομερούς αναβολής των δόσεων προς το Ταμείο.
Σε κάθε περίπτωση, η όποια χρηματοδοτική «διευκόλυνση» προϋποθέτει την πιστή τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί, γεγονός που θα φέρει κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στο επίκεντρο παραμένουν και τα σενάρια για ένα τρίτο δάνειο και κατά συνέπεια για ένα τρίτο μνημόνιο, μόλις ολοκληρωθεί η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, εκτίμησε ότι «η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget