Καμιά ανοχή στην επέκταση του μνημονίου

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της πάλης του λαού, για την ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης
Το ΚΚΕ προεκλογικά τόνιζε με κάθε τρόπο ότι η ενίσχυσή του από το λαό θα «κατατεθεί» για το δυνάμωμα της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, ενάντια σε όλες τις δυνάμεις που αντικειμενικά κινούνται στον αντιλαϊκό δρόμο που μας έφερε έως εδώ, στο δρόμο της στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Οι εξελίξεις με τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους... «θεσμούς» ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ επιβεβαιώνουν πολύ γρήγορα αυτό που τόνισε το ΚΚΕ ήδη από την επομένη των εκλογών: Οτι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ και τους δανειστές, προς όφελος του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ, συνεπές στις δικές του δεσμεύσεις απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό, και χωρίς να χάνει χρόνο, μπαίνει στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση του αγώνα, για να μη «μουδιάσει» ο λαός απογοητευμένος από την ουσιαστική και τυπική επέκταση του μνημονίου που συμφώνησε η συγκυβέρνηση, να μη δώσει για μια ακόμα φορά ανοχή στα αντιλαϊκά παζάρια που γίνονται για λογαριασμό των μονοπωλίων, περιμένοντας τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζεται για το καλοκαίρι, ανεξαρτήτως της ονομασίας που θα της δώσουν.
Ηδη με τη δημοσιοποίηση του καλέσματος από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την περασμένη Τρίτη, είναι σε εξέλιξη μια πλούσια δραστηριότητα του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, εκδηλώσεις, συσκέψεις κ.ά. Η χτεσινή επιτυχημένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό αυτής της παρέμβασης που θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, ώστε ο λαός να παρέμβει πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Οσοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο, δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών. Η θέληση του λαού ν' απαλλαγεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται με μνημόνια, ν' απαλλαγεί από τα μέτρα και τους επιτηρητές, μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο, όταν διεκδικήσει με τον αγώνα του όσα έχασε.
Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη, για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, μαζί με την αιτιολογική έκθεση που τη συνοδεύει, μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης με τον εργατόκοσμο, με τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, ώστε να γίνει υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, φορέων, σωματείων, συνδικαλιστών, αξιοποιώντας και την πείρα από τη δουλειά με την αντίστοιχη πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κόμμα μετά τις εκλογές του 2012.
Η κομματική δράση εξουδετερώνει την ανοχή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς
Οι Κομματικές Οργανώσεις χωρίς να χάνουν χρόνο, ξεδιπλώνουν την πολιτική τους παρέμβαση, με στόχο να γίνει πλούσια συζήτηση με τον περίγυρο του Κόμματος. Να αναδειχθεί η ουσία των πολιτικών εξελίξεων, να αποκαλυφθούν οι σχεδιασμοί της άρχουσας τάξης. Με συγκεκριμένο σχέδιο ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο που έδωσε μάχες στο πλευρό μας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και εργαζόμενους που στήριξαν την κυβέρνηση με κρύα καρδιά, όμως το ταξικό τους συμφέρον πάει χέρι - χέρι με το σύνθημα του Κόμματος: «Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή».
Σε αυτήν τη μάχη, η κυβέρνηση έχει τα δικά της όπλα για να κρατά εγκλωβισμένο το λαό: Είτε με το εμπόριο φόβου που αξιοποιεί πιο έντονα τις τελευταίες μέρες, σε συνέχεια του προεκλογικού εμπορίου ελπίδας, είτε με την αναπαραγωγή ιδεολογημάτων όπως ότι «κάνει ελιγμό», ότι «είναι νωρίς για να κριθεί, κερδίζει χρόνο για να πιέσει αργότερα» ή ότι «έκανε ένα πρώτο βήμα» και άλλα φαιδρά.
Πλέον υπάρχει πείρα: Η κατεύθυνση της συγκυβέρνησης, οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις της ήταν και είναι δεδομένες πολύ πριν τις συνεδριάσεις και τις τελικές αποφάσεις του Eurogroup: Από το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» προεκλογικά, μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Εγκαιρα είχε τονίσει το ΚΚΕ ότι τα παζάρια με τους «εταίρους» δεν αφορούν το λαϊκό συμφέρον, αλλά τις ανάγκες για ενίσχυση των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων στην κούρσα εξασφάλισης μεγαλύτερης κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας.
Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν αμφισβητεί, αλλά επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι κινείται σε αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο: Της συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, της ενίσχυσης του «επιχειρηματικού κόσμου», της «αξιοποίησης» του δημόσιου πλούτου, της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου κ.λπ.
Εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, κόντρα και στα διάφορα «αναχώματα»
Με τη συζήτηση και τις παρεμβάσεις των κομματικών δυνάμεων μπορεί να εξουδετερωθεί και το κάλπικο σκηνικό «αντιπολίτευσης» που επιχειρείται να στηθεί με «αριστερό» προφίλ από δυνάμεις στο εσωτερικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Παλιό κόλπο, κλεμμένο από το ΠΑΣΟΚ, για να συντηρείται η αυταπάτη ότι δεν είναι όλοι ίδιοι στην κυβέρνηση, ότι μπορεί να εξελιχθεί, να γίνει πιο ριζοσπαστική, για να αναχαιτίζονται οι όποιες διαρροές. Η γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, η επιθετική διεκδίκηση εδώ και τώρα όλων των απωλειών από την κρίση, η μαχητική υπεράσπιση των δίκαιων λαϊκών αιτημάτων, η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη είναι ο μόνος δρόμος για να αποσπά κατακτήσεις ο λαός και για να θεμελιώνεται η προοπτική της οριστικής απαλλαγής από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Αυτός ο δρόμος δεν υπηρετείται από φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις, παρακάλια στην κυβέρνηση να μην «υποκύπτει» στις πιέσεις των δανειστών, αλλά με συνεπή οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι Κομματικές Οργανώσεις πρωτοστατούν για την εξειδίκευση της πάλης σε κάθε χώρο, για τη διαμόρφωση πλαισίου πάλης που απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και σπάει στην πράξη την υποταγή στο ρεαλισμό των «αντοχών» της καπιταλιστικής οικονομίας.
Ηδη, οι κομμουνιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αγώνων που αναπτύσσονται: Π.χ. στη Δυτική Αθήνα, όπου Λαϊκές Επιτροπές, φορείς εργαζομένων, γυναικών κ.λπ. συντονίζονται για να διεκδικήσουν δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια κόντρα στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στις πιο φτωχές συνοικίες της Αττικής. Εκεί που εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην απληρωσιά, όπως στον «Κυανού Σταυρό» με την επιτυχημένη απεργία, εκεί που οι αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, οι άνεργοι δωρεάν μετακινήσεις, εκεί που οι εργαζόμενοι στα «call centers» του ΟΤΕ που οργανώθηκαν ενάντια στους άθλιους όρους των νέων συμβάσεων και απέσπασαν κατακτήσεις...
Το πιο βασικό από την κομματική παρέμβαση το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να αναδειχθεί ότι αντικειμενικά, για να δει άσπρη μέρα η εργατική τάξη, ο λαός, είναι αναπόφευκτη η ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του, με τις διεθνείς του συμμαχίες, όπως την ΕΕ. Επιβεβαιώνεται ότι εντός των τειχών του συστήματος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν θα καλυτερέψει η ζωή των εργαζομένων.
Γι' αυτό αποκτά πρωτεύουσα σημασία η προώθηση της στρατηγικής του ΚΚΕ, είναι επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει το ρεύμα που αμφισβητεί στο σύνολό του τον καπιταλισμό, που διεκδικεί άλλο δρόμο ανάπτυξης με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και με το λαό στην εξουσία. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναπτύξει ολόπλευρα προς όφελος του λαού τις παραγωγικές δυνάμεις, να εξαλείψει την ανεργία και την ανασφάλεια. Είναι ο μόνος πραγματικά αξιοπρεπής και περήφανος δρόμος για το λαό!

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget