ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Η ΕΕ, και ο καπιταλισμός που υπηρετεί, δεν αλλάζει (VIDEO)


Την αντιλαϊκή γραμμή που διαπερνά τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ) τον περασμένο Δεκέμβρη ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε παρέμβασή του σε σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων η Σύνοδος του Δεκέμβρη συζήτησε την πορεία ολοκλήρωσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο προσφυγικό ζήτημα, δίνοντας ουσιαστικά «πράσινο φως» στην ένταση της καταστολής σε βάρος μεταναστών και προσφύγων.
Στην παρέμβασή του ο Σ. Ζαριανόπουλος τόνισε:
«Μια ενιαία γραμμή διαπερνά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Εμβάθυνση της ΟΝΕ, δηλαδή ενιαία εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής για τα κέρδη του κεφαλαίου. Συμβούλια ανταγωνιστικότητας και δημοσιονομικά συμβούλια για αυτόματη περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, ενοποίηση των αγορών. Αυτά συμπληρώνονται με κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, με πρόσχημα και την αντιτρομοκρατική εκστρατεία, για κατάκτηση νέων αγορών, πηγών και δρόμων Ενέργειας. Αυτά γεννάνε ανεργία, φτώχεια, πολέμους, το προσφυγικό δράμα.
Το Συμβούλιο αποφάσισε ένταση καταστολής κατά προσφύγων και μεταναστών, hot spot διαλογής πάμφθηνου εργατικού δυναμικού, που θα περνά τα "έξυπνα" σύνορα, ενώ η πλειοψηφία θα αναχαιτίζεται ή θα πνίγεται στο Αιγαίο, θα απελαύνεται ή θα "αποθηκεύεται" στην Ελλάδα. Η δημιουργία κατασταλτικής ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, με δικαίωμα επέμβασης χωρίς τη συναίνεση των κρατών, βάζει στη λαιμητόμο των ευρωενωσιακών συμφερόντων τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, προωθεί παζάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία, υπό ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα. Αποδεικνύεται καθημερινά: Η ΕΕ, και ο καπιταλισμός που υπηρετεί, δεν αλλάζει. Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να ανατρέψει ριζικά αυτή την κατάσταση».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget