ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟ «ΣΤΑΡ» Ο λαός να ξεσηκωθεί να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο (VIDEO)


Την υποκρισία της κυβέρνησης κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει μεταλλαχθεί και έχει ταυτιστεί πολιτικά και πρακτικά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μιλώντας στο κανάλι «ΣΤΑΡ» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, το βράδυ της Δευτέρας 18 Γενάρη, υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για το Ασφαλιστικό, καθώς ενσωματώνει ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι και προσθέτει καινούρια στοιχεία και μάλιστα έχει την πρωτοτυπία να τα βάζει με όλους τους εργαζόμενους, αφήνοντας απέξω μόνο την ολιγαρχία».
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί στον 21ο αιώνα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρουν σύνταξη - ψίχουλα, την ίδια ώρα που υπάρχει πλούτος και η δυνατότητα να ζήσει καλύτερα ο λαός. Κατήγγειλε την κυβέρνηση που κορόιδευε τον κόσμο ότι θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έδιωχνε την τρόικα, εντός της ΕΕ με το κεφάλαιο να έχει την εξουσία.
Επισήμανε ότι ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στην αγορά σχετίζεται άμεσα με το Ασφαλιστικό, αλλά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα δεν μιλούν καθόλου για αυτό κι ενώ το 85% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις έχουν γίνει 40% μειώσεις στους μισθούς, ενώ μία στις δύο προσλήψεις -τον τελευταίο χρόνο κυβέρνησης της αριστεράς- είναι μερικής απασχόλησης. 
Κάλεσε σε αγώνα για την ανατροπή αυτής του συστήματος που σαπίζει, για να παρεμποδιστεί η ψήφιση και εφαρμογή του νομοσχεδίου με τη συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και νεολαίας.
Επίσης, χαρακτήρισε πρόκληση και προβοκατόρικη στάση τη συμπεριφορά του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που, ενώ υπηρετεί μία συγκεκριμένη πολιτική, αναφέρεται σε αγωνιστές άλλων εποχών, άλλων χρόνων και άλλου ήθους.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget