ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ EUROWORKING GROUP Πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα από το Νοέμβρη ζητά το ΔΝΤ


Τη λήψη πρόσθετων μέτρων έθεσε από το Νοέμβρη του 2015 το ΔΝΤ σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της συνεδρίασης του EuroWorking Group.
Κατά τη συζήτηση στις 11 Νοέμβρη του 2015 στο EWG παρουσία του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βουλκουλέσκου, αναφέρει ότι «υπάρχει μη ικανοποιητική πρόοδος στο δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό σκέλος» και ότι «στο δημοσιονομικό φαίνεται ότι υπάρχουν ελλείμματα και ότι κάποια αποζημίωση (μέτρα) θα πρέπει να βρεθεί για το 2015, κάποια μέτρα θα χρειαστούν για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά στο μέλλον».
Στο έγγραφο δημοσιοποίησε το «euro2day» με σαφή τρόπο το ΔΝΤ έθεσε στο τραπέζι την ανάγκη λήψης πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά, ενώ το Δεκέμβρη του 2015 πλήθαιναν οι πληροφορίες για απαίτηση των δανειστών για τη λήψη πρόσθετων μέτρων από 1 έως 3 δισ. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 0,5% του ΑΕΠ για το 2016.
Πλέον το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ αμέσως μετά τη συνεδρίαση δήλωσε πως ζητήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση πρόσθετα στοιχεία για τα δημοσιονομικά και το Ασφαλιστικό αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.
Το γεγονός επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας σαφές σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συζητήσει για επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα στο δημοσιονομικό και το Ασφαλιστικό προκειμένου να «κλείσει» η πρώτη αξιολόγηση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget