Σ. Βαρδαλής: Η κυβέρνηση στρώνει το δρόμο στους ομίλους της ιδιωτικής ασφάλισης (VIDEO)


Την πρόθεση της συγκυβέρνησης, αλλά και την αγωνία του κεφαλαίου να ολοκληρωθεί εγκαίρως η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, θυσιάζοντας τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης που έκανε ο υπουργός Οικονομικών στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 
Ο κόσμος, συνέχισε ο Σ. Βαρδαλής, πρέπει να κρατήσει την πρόθεση της κυβέρνησης όπως την εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών λέγοντας ότι «το ΔΝΤ έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχη τόσο στο Ασφαλιστικό όσο και στο Δημοσιονομικό. Αυτές τις αυξημένες απαιτήσεις τους είμαστε ανοιχτοί να τις συζητήσουμε», καθώς αναδεικνύει την ταύτιση συγκυβέρνησης - δανειστών για την παραπέρα κατακρεούργηση των συντάξεων, του Ασφαλιστικού και άλλων δικαιωμάτων του λαού.
Στην Επιτροπή της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με ευρωπαϊκές οδηγίες, οι οποίες καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
«Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στρώνει το δρόμο στους ομίλους της ιδιωτικής ασφάλισης, την ώρα που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού.
Είναι κρίκοι του ίδιου στόχου, της ολοκληρωτικής εμπορευματοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, που υπηρετεί τη βασική κατεύθυνση της ΕΕ, τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. «Γι' αυτούς η εμπορευματοποιημένη ασφάλιση είναι πεδίο τοποθέτησης κεφαλαίων, αλλά και αύξησης της κερδοφορίας τους», σημείωσε ο Σ. Βαρδαλής.
Η Ασφάλιση είναι εμπόρευμα ή δικαίωμα. Το πώς απαντά κανείς σε αυτό το ερώτημα, δείχνει και με ποιον είναι, συνέχισε, προσθέτοντας ότι η εμπορευματοποίηση της Ασφάλισης στόχο έχει τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και ελαχιστοποιεί την κοινωνική δαπάνη φορτώνοντάς την στις πλάτες των εργαζομένων. 
Με την κύρωση της οδηγίας, κατέληξε, επιταχύνεται η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση  των κεφαλαίων στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, με στόχο να συγκεντρωθούν κεφάλαια που θα είναι «αξιοποιήσιμα» για επενδύσεις. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget