Στον πόλεμο κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, να απαντήσουν με πόλεμο αγρότες, ΕΒΕ, εργατική τάξη (VIDEO)



Την πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόζει και χρησιμοποιεί ακόμη και τα ίδια επιχειρήματα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα, κατήγγειλε ο Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της ΠΑΣΥ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 20 Γενάρη 2016 στο κανάλι «Kontra».

Το φόβητρο της σημερινής κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι ίδιο με των προηγούμενων κυβερνήσεων για τους αγρότες, ότι δηλαδή θα χαθούν οι επιδοτήσεις. «Αυτό είναι ένας τεράστιος μύθος. Είναι ψέμα, διευκρίνισε ότι μας δίνουν χρήματα οι Ευρωπαίοι, είναι δικά μας χρήματα που τους τα δίνουμε και μας επιστρέφουν το 70% αυτών με τη μορφή των επιδοτήσεων και μάλιστα με ένα στρεβλό σύστημα ενισχύσεων που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα».

Υπογράμμισε ότι οι αγρότες διεκδικούν τη σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, ενώ η ΕΕ μέσω της ΚΑΠ θέλει αυτές οι επιδοτήσεις να αποσυνδεθούν από την παραγωγή και να συνδεθούν με το χωράφι, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και στρεβλώσεις.

Όσον αφορά το Φορολογικό επισήμανε ότι οι αγρότες διεκδικούν να υπάρχει αφορολόγητο και να μη φορολογούνται από 0 ευρώ, ενώ όσον αφορά το Ασφαλιστικό και το Ταμείο τους επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι αγρότες έχουν χρυσοπληρώσει τις εισφορές τους στον ΟΓΑ, αλλά εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν σήμερα το Ταμείο είναι σε άθλια κατάσταση.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι όπως κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο διεξάγουν πόλεμο ενάντια στο λαό και τα λαϊκά στρώματα, έτσι και αυτά πρέπει να απαντήσουν με πόλεμο και αγώνα για να ανατρέψουν την ασκούμενη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget