Η ΕΕ προχωρά στην ντε φάκτο αναγνώριση του προτεκτοράτου του Κοσσόβου (VIDEO)



Στη συζήτηση για τη «συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Κοσσυφοπεδίου» που αναγνωρίζει ντε φάκτο το προτεκτοράτο του Κοσόβου, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, επισημαίνοντας τα εξής :

«Στα Βαλκάνια οξύνονται επικίνδυνα οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις λόγω της γεωστρατηγικής τους θέσης δίπλα σε περιοχές που σπαράσσονται από ανταγωνισμούς και πολέμους, αποτελούν πέρασμα προσφύγων, αλλά και αγωγών ενέργειας, πεδίο μεγάλων επενδύσεων, προγεφύρωμα των ΕΕ και ΝΑΤΟ σε περιοχές με έντονο ενδιαφέρον και της Ρώσικης αστικής τάξης.

Η πολεμική επέμβαση ΕΕ και ΝΑΤΟ έφερε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, καλλιεργώντας εθνο - θρησκευτικούς διχασμούς στους λαούς για την εξυπηρέτηση των ευρωνατοϊκών συμφερόντων και τοπικών αστικών τάξεων.

Η συζητούμενη συμφωνία σύνδεσης αναγνωρίζει ντε φάκτο το προτεκτοράτο του Κοσόβου. Έχει τεράστιες ευθύνες η Ελληνική κυβέρνηση που έπραξε το ίδιο. Πυροδοτεί εθνικισμούς, αλυτρωτισμούς, μεγαλοϊδεατισμούς, εδαφικές διεκδικήσεις, την προώθηση αλλαγής συνόρων, όπως η απειλούμενη ένωση Αλβανίας – Κοσόβου σε ενιαίο κράτος, με βλέψεις σε γειτονικές χώρες όπως ΠΓΔΜ, Ελλάδα. Ανάλογη αναζωπύρωση εθνικισμών ενισχύει και η απαράδεκτη συγκρότηση Ομάδας - Λόμπι Ευρωβουλευτών “Φίλοι της Μακεδονίας”.

Οι λαοί να επαγρυπνούν. Μόνο συμφέρον έχουν να αντιπαλέψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους, την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, να ανατρέψουν τον καπιταλισμό που σπέρνει πολέμους, πρόσφυγες και δυστυχία». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget