ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Παρέμβαση για τη συγκρότηση «μόνιμου πολιτικοστρατιωτικού αρχηγείου επιχειρήσεων» της ΕΕ (VIDEO)


Την προώθηση «μόνιμου πολιτικοστρατιωτικού αρχηγείου επιχειρήσεων» της ΕΕ στη βάση του άρθρου 42 της Ευρωσυνθήκης, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για τη «ρήτρα αμοιβαίας άμυνας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω :
«Το ΚΚΕ καταδικάζει το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που προβλέπει τη δημιουργία "μόνιμου πολιτικοστρατιωτικού αρχηγείου επιχειρήσεων" με βάση το άρθρο 42 της Ευρωσυνθήκης. Τόσο η συγκρότηση αυτού του νέου στρατηγείου της ΕΕ όσο κι η ίδια η ενεργοποίηση της λεγόμενης "ρήτρας αμοιβαίας άμυνας" σηματοδοτούν κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή με θύματα τους λαούς. Αποτελούν ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ στην κατεύθυνση συγκρότησης Ευρωστρατού, σε σύνδεση με το ΝΑΤΟ. Αιματοκυλάτε τους λαούς για το αν θα περάσει από τη Συρία ο αγωγός του Κατάρ, που αποτελεί σχέδιο των ΗΠΑ και της ΕΕ ή ο ρώσικος από το Ιράν. Τα ίδια άλλωστε δεν κάνατε και στη Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κ.α.;
Τα προσχήματα και τα κηρύγματα "αλληλεγγύης" ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεών τους δεν πείθουν. Τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους έχουν και την ενεργή στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο ελληνικός λαός να εναντιωθεί στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, απαιτώντας καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Ο πλούτος ανήκει στους λαούς, αυτοί μπορούν και πρέπει να τον καρπώνονται». 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget