ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ» Οι αγώνες χρειάζονται σχέδιο και προοπτική (VIDEO)



«Είναι ενθαρρυντικό ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κάθε μέρα επιλέγουν το δρόμο του αγώνα, αλλά πρέπει να υπάρχει σχέδιο και προοπτική», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το πρωί της Πέμπτης 21 Γενάρη 2016.
Όπως εξήγησε, και τα προηγούμενα χρόνια έγιναν αγώνες στους οποίους όμως κυριάρχησε η λογική να υπάρξει εναλλαγή στο κυβερνητικό επίπεδο, να αλλάξει ο διαχειριστής της κυβερνητικής εξουσίας και αυτομάτως θα λυθούν και τα προβλήματα. Αυτή ήταν και η πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα δοκιμάζεται και χρεοκοπεί πανηγυρικά.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από τότε έλεγε, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος, ότι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να μείνει μόνο στο επίπεδο να αλλάξει ο διαχειριστής της κυβερνητικής εξουσίας, αλλά να στοχεύσει τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι το σύστημα και ο δρόμος ανάπτυξης που -εν έτει 2016 με τον πλούτο που υπάρχει και την ανάπτυξη επιστήμης και τεχνολογίας- αναγκάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει μέχρι τα 70 χρόνια του, προκειμένου να πάρει μία σύνταξη που θα είναι προνοιακό επίδομα. «Αυτό από μόνο του είναι μία τρανή απόδειξη ότι αυτό το σύστημα έχει σαπίσει και πρέπει να ανατραπεί», σημείωσε ο Γ. Γκιόκας.
Ερωτηθείς για τη συνέντευξη Βαρουφάκη, επισήμανε ότι η ομολογία του ίδιου του πρώην υπουργού Οικονομίας, πως οι Ευρωπαίοι εταίροι ανέχτηκαν την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση γιατί θεωρούσαν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσαν να περάσουν μία σειρά αντιλαϊκών μέτρων, επιβεβαιώνει αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αυτή που δεν μπορούσαν τα άλλα κόμματα ως κυβερνήσεις, και μέρος αυτής της βρώμικης δουλειάς είναι και το Ασφαλιστικό. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget