Γιάννης Δελής: Μονόδρομος ο αγώνας του λαού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής


O αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στο σύνολό της είναι ο μόνος δρόμος που έχει ο λαός, τόνισε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ERT Open.
Ο Γ. Δελής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απογοήτευση που φαίνεται ότι υπάρχει σε μεγάλα λαϊκά στρώματα ως αποτέλεσμα της διάψευσης των προσδοκιών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ προειδοποιούσε εδώ και χρόνια ότι με την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε περίπτωση να ληφθούν μέτρα υπέρ του λαού.
Παράλληλα καυτηρίασε την επίθεση που δέχθηκε η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ από την «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι όσο εντείνεται η αντιλαϊκή επίθεση τόσο θα εντείνεται και η κρατική καταστολή. Ταυτόχρονα, ο Γ. Δελής κάλεσε το λαό να μην παγιδευτεί από το «ρετουσάρισμα» της ΝΔ, με την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην προεδρία.
Εξάλλου, ο κομμουνιστής βουλευτής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσουν σκληροί αγώνες, οι οποίοι θα πρέπει να ενώνουν -στη βάση της κοινωνικής συμμαχίας- εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες.
Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν αποκλείει καμία μορφή αγώνα, αρκεί αυτή να επιλέγεται από τον ίδιο το λαό, ενώ υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο του αγώνα θα πρέπει να βρεθεί το αίτημα για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η διεκδίκηση να γίνουν τα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget