ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ 48ωρη πανελλαδική απεργία από τις 20 Γενάρη για το νέο Ασφαλιστικό

Μετά από πρόταση των δυνάμεων της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» - ΠΑΜΕ, συνεδρίασε την Τρίτη 12 Γενάρη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ που αποφάσισε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις6 π.μ. της 20ής Γενάρη έως τις 6 π.μ. της 22ας Γενάρη. Αποφάσισε επίσης νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά τις 25 Γενάρη και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Στην ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού τονίζουν:
«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, διαλύει το ΝΑΤ, τα Ταμεία Προνοίας, την ΕΛΟΕΝ, λεηλατείται η κινητή και ακίνητη περιουσία όπως και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσονται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ψέματα, εκφοβισμό και καταστολή επιδιώκει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!
Τώρα γενικός ξεσηκωμός παντού!
Να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο-λαιμητόμο!
Καμιά υποταγή, κανένα συμβιβασμό στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Στην κλίνη του Προκρούστη της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι το σύνολο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι. Απομονώνουμε τις δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, υπηρέτησαν και υπηρετούν τον κοινωνικό εταιρισμό, το συντεχνιασμό, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της για να υπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δεν προωθεί την πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων που είναι ενάντια στη ''μαύρη'' ανασφάλιστη εργασία και είναι: "Το σύνολο των πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία".
Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο-έκτρωμα περιλαμβάνει:
  • Νέα μείωση των συντάξεων, μέσω του υπολογισμού τους με ακόμα πιο δυσμενείς όρους.
  • Επέκταση των μειώσεων και στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, μέσω του επανυπολογισμού τους.
  • Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και για τις επικουρικές συντάξεις.
  • Νέες ενοποιήσεις Ταμείων. Στο νέο φορέα, που θα ονομάζεται Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα ενταχθούν σταδιακά από την 1/1/2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ), με παραπέρα συρρίκνωση των παροχών για όλους.
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ, εξαΰλωση των εφάπαξ που απέμειναν.
  • Θεσπίζεται Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών, καθώς και Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Διευρυμένου Σκοπού Ασφαλιστικών Οργανισμών, με σκοπό τη λεηλασία της ακίνητης και κινητής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, που δημιουργήθηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων τους.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, οργανώνουμε, προετοιμάζουμε τον απεργιακό αγώνα, ούτε ώρα χαμένη, να γίνει υπόθεση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση - δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget