Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας

Με αφορμή τη «Μέρα της πολύτεκνης οικογένειας», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας το ακόλουθο μήνυμα:
«
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία για άλλη μια φορά μετά τις εκλογές να απευθυνθώ στις πολύτεκνες οικογένειες, με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της "Μέρας της πολύτεκνης οικογένειας" και να σας ευχηθώ καλή υγεία και δύναμη στον αγώνα για να αντιμετωπιστούν τα παλιά και τα νέα βάρβαρα μέτρα που ήδη μπαίνουν σε εφαρμογή.
Σε αυτόν τον αγώνα, οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες των πολύτεκνων οικογενειών μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη που διαθέτουν μαζί με όλο το λαό, να εμποδιστεί η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων στην προοπτική της ανατροπής τους, να αποσπαστούν - όσο είναι δυνατόν σήμερα - και ορισμένες λύσεις σε προβλήματα που βασανίζουν τη λαϊκή πολύτεκνη οικογένεια.
Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ψήφιση του 3ου μνημονίου μαζί με τα άλλα κόμματα υπηρετούν τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για ανάκαμψη και υψηλή κερδοφορία. Οι πολύτεκνες οικογένειες με τα πρόσθετα προβλήματα και τις ανάγκες τους δεν μπορούν να προσμένουν από αυτήν την πολιτική ούτε καν μέτρα ανακούφισης, αντίθετα θα έχουν συνεχή επιδείνωση της θέσης τους.
Επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα, με τα μέτρα - φοροκαταιγίδα και της παραπέρα ανατροπής του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, ότι δεν υπάρχουν "αντισταθμιστικά μέτρα" ή "παράλληλα προγράμματα" που δήθεν θα αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στο λαό.
Η πολιτική των ελάχιστων κρατικών παροχών στο όριο της ακραίας φτώχειας συνοδεύεται με τη δραστική περικοπή των ελάχιστων παροχών που υπήρχαν την προηγούμενη περίοδο στη συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων εργαζομένων. Πρόκειται για στρατηγική της ΕΕ που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, προκειμένου να διαμορφώνεται συνολικά ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε αυτές τις συνθήκες, που επιδεινώνονται συνολικά οι όροι ζωής των λαϊκών οικογενειών, των νέων ζευγαριών, ακόμα και η χαρά της δημιουργίας παιδιών, το μεγάλωμά τους όλο και πιο συχνά μετατρέπεται σε τεράστιο καθημερινό άγχος. Είναι στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι απ' αυτό το άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να προσδοκούν τίποτα.
Η ανεργία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι χαμηλοί μισθοί, οι δραστικές μειώσεις των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές κάθε είδους, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας κ.ά, η φοροεπιδρομή, αποτελούν παράγοντες που αντικειμενικά θέτουν σοβαρά εμπόδια, ιδιαίτερα στους άντρες και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, στη δημιουργία οικογένειας και στην απόκτηση παιδιών, λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.
Η ελευθερία επιλογής αν και πόσα παιδιά θα αποκτήσει μια οικογένεια, η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, μπορεί να υπάρξει μόνο αν είναι λυμένα, με ευθύνη του κράτους, τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γέννηση και την ανάπτυξη του παιδιού. Ενός κράτους που θα είναι του λαού, θα υπηρετεί τις ανάγκες του και όχι αυτές των πλουτοκρατών, όπως γίνεται σήμερα.
Οι ανταγωνισμοί, οι αντιθέσεις ανάμεσα στα μονοπώλια σε καπιταλιστικά κράτη και τις συμμαχίες τους για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, οδηγούν σε μια σειρά τοπικούς πολέμους, μπορεί και σε γενικευμένο πόλεμο. Αυτή είναι και η αιτία της προσφυγιάς - μετανάστευσης και των προβλημάτων που βιώνουν οι ξεριζωμένοι προκειμένου να γλιτώσουν από τη φυσική εξόντωση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και ο λαός στην Ελλάδα. Σε αυτά τα συμφέροντα θυσιάζονται οι ανάγκες και τα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων εργατών, ακόμα και οι ζωές των μικρών παιδιών στο Αιγαίο.
Το ΚΚΕ, τόσο στη Βουλή όσο και στους αγώνες του λαού και των πολυτέκνων, διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για τη διεκδίκηση του εισοδήματος, της δουλειάς, των κοινωνικών παροχών, για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, φάρμακα, για μέτρα προστασίας των ανέργων, των ανασφάλιστων, μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών, για δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων χωρίς περικοπές, φοροαπαλλαγές κ.λπ.
Οι πολύτεκνες οικογένειες, μαζί με όλο το λαό, που πλήττονται από αυτήν την πολιτική, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης, που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με το λαό στην εξουσία, να κάνει κουμάντο στην οικονομία.

Το μήνυμα του ΚΚΕ προς τις πολύτεκνες οικογένειες και όλο το λαό είναι η δέσμευσή μας ότι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για την υλοποίησή του».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget