Κλιμακώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες

Στους δρόμους του αγώνα βρίσκονται, εδώ και μέρες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που επιταχύνει το ξεκλήρισμά τους. Μετά από απόφαση της μαζικής σύσκεψης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, που έγινε στα μέσα του προηγούμενου μήνα στη Λάρισα, από τις αρχές Νοέμβρη ξεκίνησαν αγροτικές κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, αρχής γενομένης από το δυναμικό συλλαλητήριο στην πόλη της Καρδίτσας.
Η συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις που έγιναν μέχρι τώρα ήταν μαζική, αναδεικνύοντας τις συνεχώς διευρυνόμενες αγωνιστικές διαθέσεις μέσα στον αγροτικό κόσμο. Πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο σε ό,τι αφορά την ανάγκη και την προσπάθεια να εξασφαλιστεί όχι μόνο η μαζικότητα, αλλά και η μεγαλύτερη δύναμη και δυναμική, αποτελεσματικότητα και προοπτική, αποτελεί το γεγονός ότι στις αγροτικές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια συμπαρατάσσονται εργαζόμενοι και άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης.
Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται από Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Μπλόκων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, συνεχίζονται στις επόμενες μέρες. Στη Θεσσαλία, που για μια ακόμα φορά αποτελεί την «καρδιά» του αγροτικού ξεσηκωμού, στον αγώνα μπαίνουν οι αγρότες από τα χωριά του νομού Τρικάλων που, αύριο Δευτέρα, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Στη συνέχεια, έρχονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι τηςΕλασσόνας, οι οποίοι, την Τετάρτη 25 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την επόμενη Τετάρτη 2 Δεκέμβρη, συλλαλητήριο με τρακτέρ διοργανώνουν οι αγρότες των Φαρσάλων, στις 11 π.μ., στηνκεντρική πλατεία.
Ακόμα, αύριο Δευτέρα, συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Κέρκυρας, στις 10.30 π.μ., έξω από το Δημαρχείο (λεωφόρος Αλεξάνδρας), ενώ για σήμερα Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Αρτας, σε πανηπειρωτική σύσκεψη καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, η Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων Ν. Θεσπρωτίας, το Μπλόκο Ωρωπού Πρέβεζας και το Μπλόκο Φαναρίου.

Στις αρχές Δεκέμβρη θα γίνει νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στη Λάρισα, η οποία θα πάρει απόφαση για κλιμάκωση και συντονισμό του αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget