ΣΥΡΙΖΑ Απροκάλυπτη προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής

Την τακτική τού «βαφτίζω το κρέας ψάρι» ακολουθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ξεδίπλωμα μέρα με τη μέρα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, και προκειμένου να την υπερασπιστεί, προσπαθεί να την παρουσιάσει εξωραϊσμένη στα μάτια του λαού.
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας χτες στο MEGA, παρουσίασε τη συμφωνία που αφορά στη δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας ως «προσπάθεια δημιουργίας ενός πλέγματος προστασίας, που θα προστατεύει κατά 60% τα νοικοκυριά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα»! Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Π. Ρήγας, υποστήριζε στο ρ/σ «Παραπολιτικά»: «Πρώτον, όλα τα ευάλωτα νοικοκυριά με εισόδημα έως 20.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και 170.000 αντικειμενική αξία ακινήτου έχουν απόλυτη προστασία. Δεύτερον, για τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 35.000 ευρώ και αντικειμενική αξία ακινήτου έως και 230.000 θα υπάρχει διαγραφή μέρους των οφειλών και θα υπάρξει και επιδότηση. Ισως να μην είναι το άριστο αλλά θα δείτε και στην πράξη ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας που αφορά αυτά τα κοινωνικά στρώματα».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, μια συμφωνία που αφήνει τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά έρμαιο των τραπεζών, με αφαίμαξη του λιγοστού εισοδήματός τους αλλά χωρίς προστασία των σπιτιών τους, παρουσιάζεται απ' την Κουμουνδούρου περίπου ως ...θρίαμβος της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης. «Καταφέραμε, μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση, όταν αρχικά η θέση των δανειστών ήταν να καλύπτεται μόλις το 16% των νοικοκυριών, να φτάσει στο 60% αυτή η προστασία έτσι ώστε να μην πληγούν τα πιο αδύναμα στρώματα», ισχυρίστηκε στη συνέχεια η Ράνια Σβίγκου, όταν οι πλειστηριασμοί είναι παρόντες, πριν περάσει στα πιο ανώδυνα, καλλιεργώντας κάλπικες προσδοκίες στο λαό που υποφέρει και κάνοντας σήμα στο κεφάλαιο ότι «ολοκληρώνεται η αξιολόγηση για να συνεχίσουμε στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους (...) για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε παρακάτω και να ληφθούν εκείνα τα μέτρα επανεκκίνησης και ανάπτυξης της οικονομίας».
Ενισχύουν τις τράπεζες
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμα λόγο για δημιουργία όρων «ώστε να μπορούν και οι πολίτες να αποπληρώνουν τα χρέη τους», προσθέτοντας, σαν να μην είναι το κόμμα της αυτό που κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή φορτώνοντας χρέη στο λαό: «Γιατί αυτό το οποίο δημιουργήθηκε τα πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής ήταν οι πολίτες να πληρώνουν εξοντωτικούς φόρους και να φορτώνονται και με δυσβάσταχτα χρέη»! Πέρα βέβαια απ' τη δημιουργία όρων πλήρους αφαίμαξης του λαού, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κι άλλη αγωνία, το να υπάρξει «μια άλλη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος που θα μπορεί να δίνει ανάσες στην οικονομία και την ανάπτυξη».
Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, η ανακεφαλαιοποίηση των οποίων φορτώνεται ως χρέος στο λαό, ο Π. Ρήγας καυχήθηκε πως «καταφέραμε όχι απλώς να ολοκληρωθεί το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά να ολοκληρωθεί και με πολύ θετικούς όρους».
Επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κατεύθυνση που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η Ρ. Σβίγκου τούς συνέστησε να μην κουνάνε το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ «για πολιτικές τις οποίες όχι απλά υλοποίησαν, αλλά ουσιαστικά οι ίδιοι τις πρότειναν».
Χτες, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, κατά τον γραμματέα της ΚΕ, το «κλίμα είναι εξαιρετικά καλό, γιατί όλοι αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη».


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget