ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κάλπικη αντιπολίτευση... πάνω σε αντιλαϊκά μέτρα που εφάρμοσε και ψήφισε

Επιχειρούν να «κουκουλώσουν» τι έκαναν ως κυβέρνηση και τι ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τρίτο μνημόνιο...
Συνεχίζει η ΝΔ την προσπάθεια να παρουσιάζεται ως αντιπολιτευόμενη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατακρίνοντάς τον υποκριτικά για μέτρα που και η ίδια έχει υπερψηφίσει και εφαρμόσει ως κυβέρνηση...
Ενδεικτικά, ο πρόεδρός της, Ευ. Μεϊμαράκης, επιτέθηκε χτες στην κυβέρνηση γιατί με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, «χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία, με πλειστηριασμό». Επίσης, για το γεγονός ότι επιβάλλονται «νέοι φόροι και απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας». Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης, για τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει η κυβέρνηση στους αγρότες, ή ο βουλευτής τηςΜ. Κόνσολας, για την επιπλέον φορολόγηση στο κρασί.
Βέβαια, οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία ουσιαστικά προδιαγράφονται από τα προαπαιτούμενα του μνημονίου που και η ΝΔ ψήφισε τον Αύγουστο... Χώρια το γεγονός ότι οι νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις πατάνε ακριβώς πάνω στον «Κώδικα Δεοντολογίας» της Τράπεζας της Ελλάδας, που καταρτίστηκε επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Οσον αφορά τους επιπλέον φόρους πάνω στο λαό, πέρα από το ότι εντάσσονται κι αυτοί στα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, είναι γνωστά σε όλους και τα ...πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ και σε αυτό το ζήτημα. Αλλά και όσα είπε τον Απρίλη, σε συνέντευξή του στο «Mega», ο πρ. πρωθυπουργός και πρ. πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αναγκαζόταν π.χ. να χαρακτηρίσει τον ΕΝΦΙΑ τη μεγαλύτερη «επικοινωνιακή ήττα» της ΝΔ και «Βατερλό», αποδεχόμενος ωστόσο την ουσία του, την επιβολή του πάνω στη λαϊκή κατοικία. Ελεγε, επίσης, ότι ο ίδιος «ιδεολογικά» είναι κατά των φόρων, αλλά ότι «για να σωθεί η χώρα» έπρεπε να υπάρξουν κι αυτοί! Στο ίδιο πνεύμα, υποστήριζε ότι πρέπει να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, «διαφορετικά δε θα υπάρχουν επικουρικά ταμεία»...
«Ανησυχίες» για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές
Στο μεταξύ, λίγες μέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, τα στελέχη του κόμματος, εκτός από το ποιος θα εκλεγεί, απασχολεί και το πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής για να ψηφίσουν.
Οι υπολογισμοί γύρω από την ενδεχόμενη συμμετοχή ποικίλλουν, μεταξύ των απαισιόδοξων που μιλούν για 100.000 άτομα, και ορισμένων αισιόδοξων που υπολογίζουν ότι «υπό προϋποθέσεις» οι εκλογείς μπορούν να φτάσουν και τις 500.000.
Μια χαμηλή συμμετοχή ουσιαστικά ακυρώνει την προσπάθεια «αναβάπτισης» της ΝΔ και εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικές συνέπειες για την παραπέρα πορεία της, τόσο σε ό,τι αφορά τη «νομιμοποίηση» του όποιου επόμενου προέδρου, όσο και σε ό,τι αφορά την απαξίωση της ΝΔ στα μάτια του κεφαλαίου ως πραγματικής εναλλακτικής στη διαχείριση της εξουσίας του, ικανής να ενσωματώσει ευρύτερα στρώματα στην πολιτική του.
Σημειωτέον, τους τέτοιους φόβους έχουν σκιαγραφήσει εδώ και καιρό υποψήφιοι. Π.χ. ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει: «Στις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ περιμένω να ψηφίσουν 500.000 πολίτες. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 προσήλθε και ψήφισε το 1/3 της τότε εκλογικής μας δύναμης. Στις τωρινές εκλογές μάς ψήφισαν 1,5 εκατ. ψηφοφόροι, άρα το 1/3 της εκλογικής βάσης περιμένω να ψηφίσει στις εσωκομματικές. Αν έρθουν να ψηφίσουν 100.000 άνθρωποι, θα είναι ήττα για την παράταξη». Επίσης, μιλώντας προχτές στην Καλαμάτα, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νομιμοποίηση εκείνου που θα εκλεγεί. Αντίθετα, σημείωσε, η μικρή συμμετοχή θα στείλει την εικόνα ότι η ΝΔ άνοιξε την πόρτα της στην κοινωνία αλλά εκείνη της γύρισε την πλάτη...
Αντίστοιχα, ο Αδ. Γεωργιάδης, πρόσφατα, προειδοποιούσε τους άλλους υποψήφιους πως αν καταγραφεί «αρνητικό ρεκόρ ως προς τη συμμετοχή», θα είναι μια «εξέλιξη η οποία θα απαξιώσει όχι μόνο τη διαδικασία ή τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ. Θα απαξιώσει και τον όποιο επόμενο αρχηγό, καθιστώντας τον αδύναμο και χωρίς την απαραίτητη πολιτική νομιμοποίηση, οδηγώντας νομοτελειακά την παράταξή μας σε νέο κύκλο έντονης - και, φοβούμαι, μακράς - εσωστρέφειας».
Στην ίδια βάση, και ο Ευ. Μεϊμαράκης, στις ομιλίες του, επιμένει οι οπαδοί της ΝΔ να προσέλθουν στις εκλογές, έτσι ώστε να μην αφήσουν την εκλογή του πρόεδρου τους στους «περαστικούς» ή τους «μηχανισμούς», όπως ο ίδιος λέει. Ως «περαστικούς» θεωρεί όσους χωρίς να έχουν κάποια οργανωτική ή άλλη σχέση με τη ΝΔ προσέλθουν στις κάλπες, και πληρώνοντας το ορισθέν αντίτιμο των 3 ευρώ, ψηφίσουν για πρόεδρο, ενδεχομένως και χωρίς καν να είναι ψηφοφόροι του κόμματος. Σε ό,τι αφορά τους «μηχανισμούς», μάλλον είναι μια προσπάθεια να υποδείξει ότι αντίπαλοί του στηρίζονται από αστικά επιτελεία.

Αλλά και ο Απ. Τζιτζικώστας έλεγε χτες στο «Star»: «Κάνω έκκληση στους πολίτες, στους Νεοδημοκράτες που πίστεψαν κάποτε σε αυτή την παράταξη και πληγώθηκαν, να έρθουν την Κυριακή να ψηφίσουν γιατί μπορεί να είναι η τελευταία τους φορά που ψηφίζει η κοινωνία και ο κόσμος για αρχηγό της ΝΔ»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget