Πρέβεζα: «Όλοι μαζί», και με τη Χρυσή Αυγή, κρύβουν τους πραγματικούς εχθρούς της μικρομεσαίας αγροτιάς

Από τη συγκέντρωση στη γέφυρα Καλογήρου.
 Μεταξύ των συγκεντρωμένων διακρίνονται
οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής,
 γνωστοί στους κατοίκους της περιοχής
Με τη φράση «από το "όλοι μαζί" στην πλατεία Συντάγματος, στο "όλοι μαζί" στη γέφυρα Καλογήρου» σχολιάζει ηΓραμματεία Πρέβεζαςτης ΠΑΣΥ την παρουσία εκπροσώπων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε ένα πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η λεγόμενη Πανηπειρωτική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων και έγινε στη γέφυρα Καλογήρου, στην Πρέβεζα, τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη.
Αναφερόμενη σε αυτό το συλλαλητήριο η Γραμματεία Πρέβεζας της ΠΑΣΥ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:
«Πολιτική στήριξη στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο έδωσαν και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με τον περιφερειακό της σύμβουλο) και της ΛΑΕ. Τελικά, παρά τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι δυνάμεις των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Χρυσής Αυγής κατάφεραν και βρέθηκαν μαζί χέρι - χέρι γιατί κρύβουν τον εχθρό της μικρομεσαίας αγροτιάς που δεν είναι άλλος από τον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και στόχο έχει να συγκεντρώσει τη γη, την παραγωγή, την εμπορία σε λίγους μεγαλοαγρότες και μεγάλες επιχειρήσεις. Μια παραγωγή που οργανώνεται όχι με βάση την κάλυψη των διατροφικών αναγκών, αλλά με τον ανταγωνισμό για την κερδοφορία των μεγαλοαγροτών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτόν το στόχο εξυπηρετεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που έχει και τη συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτό είναι το εμπόδιο που δεν αναπτύσσονται οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.
Δημαγωγεί επομένως η Χρυσή Αυγή όταν μιλάει για ντόπια παραγωγή, για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας και γενικότερα της χώρας και δεν λέει κουβέντα για την ΚΑΠ, αποδέχεται ουσιαστικά την ΕΕ. Επιπλέον δυσφημεί και επιτίθεται στο συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει ενάντια στους εκμεταλλευτές, αυτούς και μόνο υπηρετεί η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι επομένως με το μέρος τους μικρομεσαίου αγροτοπαραγωγού.
Τέτοιους αγώνες έχουν δει οι αγροτοκτηνοτόφοι και κατά την περίοδο της ιδιωτικοποίησης της "ΔΩΔΩΝΗΣ", αλλά και στο παρελθόν με το κίνημα της πατάτας, το κίνημα ενάντια στους μεσάζοντες, το κίνημα των αγανακτισμένων κλπ. Κινήματα που κινούνται εντός των “τειχών”, αξιοποιούν την “τυφλή” οργή και αγανάκτηση, παίζουν το ρόλο του κλακαδόρου μιας διαχείρισης προς όφελος των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού.
Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν σωστά συμπεράσματα. Να απομονώσουν τη φασιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να μην ξεγελαστούν και να απορρίψουν τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού που αναφέρονται σε μνημόνια, αλλά δεν καταδικάζουν το μεγαλύτερο μνημόνιο που είναι η ΚΑΠ, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών. Να συμμετάσχουν μαζικά στον πραγματικό αγώνα που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης. Να πάρουν μέρος μαζικά στην Πανηπειρωτική Σύσκεψη που οργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, η Επιτροπή Αγροκτηνοτρόφων Ν. Θεσπρωτίας, το Μπλόκο Ωρωπού Πρέβεζας, το Μπλόκο Φαναρίου την Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Άρτας. Για την οργάνωση της πάλης με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίστηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων που έγινε στη Λάρισα στις 18 Οκτώβρη».


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget