Να διασκεδάσει τις αντιδράσεις για την εγκύκλιο εφαρμογής του μνημονίου επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας

Να διασκεδάσει τις αντιδράσεις από την εγκύκλιο εφαρμογής του νόμου 4336/2015 (3ο μνημόνιο) που εξέδωσε την Τρίτη, επιχειρεί με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.
Ουσιαστικά, επιβεβαιώνει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι από τέλος του 2021 για τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, αλλά ρίχνει τις ευθύνες γι' αυτό στην κυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης, επιχειρεί να διαψεύσει το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, με βάση την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ηλικίας, ισχυριζόμενο ότι το προσδόκιμο, σαν να είναι κάτι αμετάβλητο στο χρόνο, ήδη «έχει προσδιοριστεί από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat» και «έχει ενσωματωθεί» στο «νόμο «Λοβέρδου» και το «Μεσοπρόθεσμο Σαμαρά».  
Σε ό,τι αφορά στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», της Τετάρτης 30 Σεπτέμβρη, με τίτλο «Στον αέρα οι αναπηρικές συντάξεις», σύμφωνα με το οποίο «υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο για έναν εργαζόμενο που παθαίνει σοβαρή ασθένεια σε οποιαδήποτε ηλικία, να κινδυνεύει να πάρει αναπηρική σύνταξη μόλις λίγες δεκάδες ευρώ»,το υπουργείο αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «H εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες αφορά μόνο στα ποσά των κατώτατων ορίων συντάξεων γήρατος (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) και όχι σε συντάξεις άλλων κατηγοριών (αναπηρίας, παραπληγικών, βαρέων κλπ)». Κάνοντας να αγνοεί ότι «πολλές από αυτές τις συντάξεις (τυφλών, παραπληγικών, μεταμοσχευμένων, με σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λπ.) εντάσσονται στην κατηγορία «συντάξεις γήρατος» (νόμος 612/77, όπως επεκτάθηκε στη συνέχεια)», όπως γράφει ο «Ρ». 
Τέλος, για να μην μείνει καμιά αμφιβολία για τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση που προωθεί, το υπουργείο αναφέρει ότι «εργάζεται στην κατεύθυνση της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης με σκοπό τη βιωσιμότητα και την ενίσχυσή του, έτσι ώστε να διαφυλαχθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και να τεθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα». Όσο για τη σύγχυση που προκάλεσε η εγκύκλιος σε σχέση με το ρυθμό αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τον υπολογισμό των συντάξεων, τα κατώτερα όρια κ.λπ. η ανακοίνωση του υπουργείου δεν αναφέρει τίποτα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget