Αλ. Τσίπρας στον ΟΗΕ: Το ασφαλιστικό θυσία στην αναδιάρθρωση του χρέους

Οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων θυσιάζονται στο βωμό της επιδιωκόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους καθώς όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπραςαπό τις ΗΠΑ οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι προϋπόθεση για να συζητηθεί η απομείωση του ελληνικού χρέους.
Συγκεκριμένα μιλώντας στηΓενική Συνέλευση του ΟΗΕανέφερε πως «μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων η Ελλάδα συμφώνησε σε ένα νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης, το οποίο συμπεριλαμβάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις και στο σύστημα δημόσιας διοίκησης και στο συνταξιοδοτικό σύστημα και θα επιτρέψουν να τεθούν νέα θεμέλια για την αναδιάρθρωση του χρέους».
Επιπλέον απέδωσε την οικονομική καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα σε «διαρθρωτικές αδυναμίες» και στο «δημόσιο έλλειμμα» και εμφάνισε σαν λύση την αυταπάτη για «ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες στρατηγικές».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφιέρωσε αρκετό χρόνο από την ομιλία τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά απέφυγε να πει το παραμικρό για τις αιτίες που προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων και ειδικότερα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Αντίθετα κατέδειξε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πρόθυμη να πάρει μέρος σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς καθώς αναφερόμενος στην Συρία ανέφερε πως πρέπει «να δράσουμε αποτελεσματικά» και τάχθηκε υπέρ μιας «πολιτική λύσης που θα επιτρέψει τη μετάβαση του πολιτικού καθεστώτος» που προωθούν οι ΗΠΑ.
Για το Κυπριακό έκανε λόγο για μια «βιώσιμη λύση» αποδεχόμενος το πλαίσιο των διπραγματεύσεων που ωστόσο οδηγεί σε σχέδιο διχοτομικό τύπου Ανάν, ενώ για τα Βαλκάνια ανέφερε πως η κυβέρνηση «επιτάχυνε τις προσπάθειες για τη διευθέτηση όλων των διαφορών στην περιοχή μεταξύ αυτών και της ονομασίας της ΠΓΔΜ» και πρόσθεσε ότι έχουν προταθεί μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget