Καμία δέσμευση Κουρουμπλή για χρηματοδότηση, μισθοδοσία και προσλήψεις στους δήμους

Καμία δέσμευση δεν ανέλαβε ο υπουργός ΕσωτερικώνΠαναγιώτης Κουρουμπλής, για τα οξυμένα προβλήματα χρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού στους δήμους, κατά τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει στις αιτιάσεις της εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των δήμων, καθώς δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που συγκεντρώνει το κράτος για τους ΟΤΑ. Επιπλέον, ο Π. Κουρουμπλής δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα της Ελπ. Παντελάκη για το αν είναι διασφαλισμένη η μισθοδοσία των εργαζομένων και για το αν θα δοθούν χρήματα για τις απαραίτητες προσλήψεις μονίμου προσωπικού για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά. Απάντηση δεν έδωσε ούτε για το ενδεχόμενο τα προγράμματα των κοινωνικών δομών να περάσουν στους ΟΤΑ ούτε και για το αν το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» θα ενισχυθεί, ενώ η εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως η λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα και σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει οδηγίες για περισσότερες περικοπές με την εγκύκλιο για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των δήμων.
Για το μόνο που δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών ήταν η συγκρότηση μιας μόνιμης επιτροπής του υπουργείου με τη ΚΕΔΕ και πως για την επόμενη διετία δεν τίθεται θέμα αλλαγής των χωροταξικών ορίων των δήμων, όπως ορίζονται από τον «Καλλικράτη».
Κατά τη συνάντηση, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΚΕΔΕ ζήτησε να συμμετέχουν και οι δήμοι σε πρόγραμμα για τα «κόκκινα δάνεια», να παραταθεί το ΕΣΠΑ και να διερευνηθεί η δυνατότητα να δανειοδοτηθούν οι ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη συνέχιση έργων που έχουν αναλάβει.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget