Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Tραπεζών: Οι εκλογές έγιναν, οι αγώνες έρχονται

Τη βεβαιότητα ότι «ο λαός θα βγει στο προσκήνιο, θα συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου» εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Tραπεζών σε ανακοίνωσή του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς εκτιμά ότι «οι εκλογικοί εκβιασμοί, η πίεση στους εργαζόμενους με τα ψευτοδιλήμματα για παλιό και νέο, γρήγορα θα καταρρεύσουν μπροστά στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, που οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν».
Στην ανακοίνωση αναφέρει: 
«Οι εκλογές έγιναν - Οι αγώνες έρχονται
Οι εκλογές δεν άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό, έκαναν τον αρνητικό συσχετισμό σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων χειρότερο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επανεκλέχτηκε έχοντας στο ενεργητικό της δύο πολύ μεγάλες . . . επιτυχίες! Την υπογραφή του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου και την μεταστροφή της συνείδησης του λαού, από αντιμνημονιακή σε φιλομνημονιακή. Από εχθρό των μνημονιακών πολιτικών, των αντιλαϊκών μέτρων σε οπαδό και υποστηριχτή τους. Το κυβερνητικό αυτό δίδυμο πέτυχε την πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας, που εκφράστηκε με τον έστω και ελλιπή τρόπο του 62% κατά του μνημονίου στο δημοψήφισμα.
Η "νέα" ίδια συγκυβέρνηση, μπορεί να ισχυρίζεται πλέον ότι ο λαός στηρίζει και υπερασπίζεται την πολιτική των μνημονίων, τα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν αμέσως μετά τις εκλογές για τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία κλπ. που τα πρώτα δείγματα τα έχουμε δει με τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτή η αντίληψη, αυτή η πολιτική. Όσο κι αν το θέλει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και ο λαός, οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την πολιτική αυτή, δεν θα την αποδεχτούμε, θα παλέψουμε με κάθε τρόπο αγωνιστικό για την αποτροπή της. Η κυβερνητική προσπάθεια για την ψήφιση και υλοποίηση των εφαρμοστικών, μνημονιακών μέτρων θα μας βρει στους δρόμους. Στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια, στις πορείες, στις παρεμβάσεις, στην κοινή δράση με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ.
Οι εκλογικοί εκβιασμοί, η πίεση στους εργαζόμενους με τα ψευτοδιλήμματα για παλιό και νέο, γρήγορα θα καταρρεύσουν μπροστά στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, που οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Ο λαός θα βγει στο προσκήνιο, θα συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου.
Σε αυτούς τους αγώνες οι συνταξιούχοι, με μπροστάρη την ΟΣΙΚΑ, με την συνεχή, σταθερή δράση του συλλόγου μας δηλώνουν παρών. Είμαστε από καιρό έτοιμοι. Εμάς δεν μας ξεγελούν. Ξέραμε τι έρχεται, ξέρουμε τι να κάνουμε, πώς να το κάνουμε. Και θα το κάνουμε».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget