Για «σιωπηρή συμφωνία» ΗΠΑ - Ρωσίας για την κρίση στη Συρία κάνει λόγο σύμβουλος του Άσαντ

Η σύμβουλος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ Μπουσάινα Σαάμπαν έκανε λόγο για σιωπηρή συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να υπάρξει μια διευθέτηση στη Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις της που μεταδόθηκαν σήμερα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Sana».
«Η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση θέλει να βρει μια λύση στην κρίση στη Συρία. Υπάρχει σιωπηρή συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Ρωσία για να καταλήξουν σε αυτή τη λύση», δήλωσε η Σαάμπαν στη συριακή τηλεόραση. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τώρα πως η Ρωσία έχει βαθιά γνώση της περιοχής και μια καλύτερη αποτίμηση της κατάστασης», συνέχισε η Σαάμπαν. «Το διεθνές κλίμα κατευθύνεται προς τη χαλάρωση και προς την επίλυση της κρίσης στη Συρία», ανέφερε εξάλλου η σύμβουλος του προέδρου Άσαντ.
Η Σαάμπαν έκανε λόγο για «αλλαγή στις δυτικές θέσεις» όσον αφορά τη διευθέτηση στη Συρία, όπου περισσότεροι από 240.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατομμύρια άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους αφότου ξέσπασε η σύγκρουση το Μάρτη του 2011.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, η συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τη Μόσχα. Η πηγή αυτή είπε ότι θα ήταν «ανεύθυνο» εκ μέρους της Ουάσιγκτον να απορρίψει το διάλογο με τη Μόσχα λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Συρία. Τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Πούτιν θα εκφωνήσουν ομιλίες στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget