Κίνα: Νέα πτώση των μετοχών λόγω φόβων για απότομη επιβράδυνση της οικονομίας

Ενισχύονται οι φόβοι στις αγορές κεφαλαίων της Κίνας σχετικά με μία απότομη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, λόγω της υποχώρησης των διεθνών αγορών και των απογοητευτικών στοιχείων για την εγχώρια μεταποιητική δραστηριότητα.
Οι φόβοι αυτοί εκφράστηκαν με μία νέα πτώση σήμερα των κινεζικών μετοχών: Ο δείκτης CSI300 των μεγαλύτερων εισηγμένων μετοχών στη Σανγκάη και το Σενζένυποχώρησε κατά 2,3% στις 3.263,03 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Compositeκατέγραψε πτώση 2,2% στις 3.115,89 μονάδες. Όλοι οι βασικοί κλάδοι δέχθηκαν πιέσεις, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στο δείκτη των εταιρειών ενέργειας, που υποχώρησε κατά 3,5%.
Ο προκαταρκτικός δείκτης PMI για το Σεπτέμβρη, που αποτυπώνει τη δραστηριότητα στον κινεζικό μεταποιητικό κλάδο, υποχώρησε απρόσμενα για έβδομο συνεχή μήνα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξήμισι ετών.
Το κλίμα στις μεγαλύτερες ασιατικές επιχειρήσεις επιδεινώθηκε το τρίτο τρίμηνο με ρυθμό ρεκόρ λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα και στους κινδύνους, που δημιουργεί για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα της «Thomson Reuters/INSEAD».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget