Γιούνκερ προς Τσίπρα: Χωρίς χρονοτριβή να εφαρμοστεί το μνημόνιο

Να μη χαθεί άλλος χρόνος στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου, ήταν η επισήμανση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες πριν τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, συμμετείχε και οΜάρτεν Φερβέι, ο νέος επικεφαλής της task force της Κομισιόν για την εφαρμογή του μνημονίου και το επίκεντρο ήταν το μνημόνιο και το προσφυγικό.
Σε ότι αφορά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έβαλε στη συζήτηση τα σημεία που έθεσε και στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, χωρίς περαιτέρω χάσιμο χρόνου.
Για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, οι δύο άντρες συζήτησαν λεπτομερώς τα επιχειρησιακά, οικονομικά και νομικά μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν και συμφώνησαν ότι η Ελλάδα και η Κομισιόν θα εργαστούν μαζί για το προσφυγικό.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί των ευρωπαϊκών θεμάτων Νίκος Ξυδάκης.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης διμερείς επαφές με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Β. Φάυνμαν και τον Πρόεδρο της Ομάδας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τζ. Πιττέλα.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget