ΗΠΑ - Κίνα: Συμφωνίες για Ενέργεια υπέγραψε ο πρόεδρος Σι

Κίνα και ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, σημείωσε χτες ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ που ξεκίνησε από το Σιάτλ επταήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμακαι θα εκφωνήσει ομιλία στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη.
Ο πρόεδρος Σι, ολοκληρώνοντας το χτεσινό κύκλο επαφών και συμφωνιών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι και η Κίνα, όπως και οι ΗΠΑ, «έχει πέσει θύμα πειρατών στο διαδίκτυο» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι «σθεναρός υπερασπιστής της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».
Λίγη ώρα νωρίτερα ο Κινέζος ηγέτης συναντήθηκε στο Σιάτλ με τους κυβερνήτες πέντε αμερικανικών πολιτειών, Κινέζους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και ανώτατα διευθυντικά στελέχη αμερικανικών πολυεθνικών εταιρειών, υπογράφοντας συμφωνίες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες με στόχο την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Μεταξύ των εκπροσώπων αμερικανικών μονοπωλίων που συνάντησε ο Κινέζος πρόεδρος ήταν και εκείνοι της εταιρίας ενέργειας «Terra Power Inc» που έχει δημιουργήσει ο ιδρυτής της «Μάικροσοφτ» Μπιλ Γκέιτς, καθώς λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ «Terra Power» και της Κινεζικής Κρατικής Πυρηνικής Εταιρείας (CNNC) με στόχο τη συνεργασία τους πάνω στη δημιουργία νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας.
Στη διάρκεια κεντρικής ομιλίας του, που εκφώνησε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Σιάτλ, μετά το πέρας των επαφών του, ο Κινέζος ηγέτης διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις «επιθετικές πολιτικές ανάπτυξης για να βοηθήσει περισσότερους Κινέζους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή», προσθέτοντας ότι θα παραμείνει «ύψιστη προτεραιότητα» της κυβέρνησής του η ανάπτυξη «ισχυρού διεθνούς εμπορίου». «Η Κίνα δεν θα κλείσει ποτέ την ανοικτή της πόρτα στον έξω κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Κινέζος ηγέτης, υπογραμμίζοντας ότι η Κίνα «θα παραμείνει προσηλωμένη στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget