Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να στηρίξουν το ΚΚΕ στην κάλπη

Του Γιάννη Ντουνιαδάκη*
Το ΚΚΕ, όπως είναι γνωστό, πάγια αντιτίθεται στις επιλογές των μέχρι σήμερα κομμάτων εξουσίας για την χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της χώρας σε αποστολές εκτός συνόρων, όπως επιτάσσουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σπέρνουν σε άλλους λαούς το θάνατο, την καταστροφή και τους οδηγούν στην προσφυγιά. Επίσης αντιτίθεται σε αποστολές των ΕΔ στο εσωτερικό της χώρας, όπως από κάποιες φωνές προωθείται, σε ρόλο κατασταλτικού μηχανισμού απέναντι στο σκληρά εργαζόμενο, τον άνεργο, το μικρομεσαίο αγρότη τον επαγγελματία, ή το συνταξιούχο που διαμαρτύρονται για το δίκιο τους. Για το ΚΚΕ μοναδική αποστολή των ΕΔ είναι η εξασφάλιση της άμυνας των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και του λαού της.
Η εναντίωση μας στις πολιτικές που ακολουθούνται και στις Ένοπλες Δυνάμεις ως μηχανισμού με τη συγκεκριμένη αντιλαϊκή αξιοποίηση, δεν έχει καμία σχέση με το πώς βλέπουμε το στρατιωτικό σαν άτομο, σαν εργαζόμενο με δικαιώματα και υποχρεώσεις και σαν οικογενειάρχη.
Το τρίτο μνημόνιο επιπλέον των άλλων δύο έχει πέσει στις πλάτες του λαού στον οποίο ανήκουν και οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από λαϊκές οικογένειες σκληρά εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ή αγροτών. Το ίδιο λαϊκές είναι και οι οικογένειες που και οι ίδιοι έχουν φτιάξει με συζύγους εργαζόμενους σκληρά και κακοπληρωμένους, άνεργους, ή συνταξιούχους και παιδιά χωρίς παιδικούς σταθμούς, στον αγώνα για την μόρφωση, ή την επαγγελματική - κοινωνική τους αποκατάσταση.
Η νοοτροπία, που σκόπιμα έχει καλλιεργηθεί από τα μέχρι σήμερα κόμματα εξουσίας, ότι δήθεν οι στρατιωτικοί είναι κάτι «ξεχωριστό» που θα τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με την ένταξή τους στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, τίποτα ιδιαίτερο δεν τους εξασφάλισε πλην ίσως από κάποια επιδόματα κοροϊδίας. Κατά την περίοδο της κρίσης επίσης τίποτα από όλα αυτά δεν λειτούργησε υπέρ του προσωπικού των ΕΔ, αλλά αντίθετα τους οδήγησε σε δικαστικούς αγώνες που και αυτές δεν έχουν εφαρμοστεί από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις συνεργασίας δεξιών, κεντροδεξιών, κεντροαριστερών και αριστερών. Τα στελέχη έχουν πλέον μεγάλη πείρα από υποσχέσεις. Καμιά ανοχή σε νέες υποσχέσεις και δήθεν ευαισθησία για τον κλάδο.
Μαζί με το μισθολόγιο και άλλα πολλά στην λειτουργία των ΕΔ (πχ προαγωγές, μεταθέσεις), διαμορφώνεται ένα πελατειακό σύστημα που τις διέπει, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, με τελικό στόχο τον πολιτικό - εκλογικό εγκλωβισμό των στελεχών από τα κάθε φορά κόμματα εξουσίας. Μια λειτουργία που χρήζει συνολικής αναθεώρησης.
Συνάδελφοι,
Όπως γενικότερα οι εργαζόμενοι στη χώρα με το δεδομένο κοινωνικό - οικονομικό σύστημα αδικούνται προς όφελος των λίγων που κερδίζουν τεράστια ποσά, έτσι και οι περισσότεροι από εσάς εργάζεστε σκληρά, υπό αντίξοες, συχνά και επικίνδυνες συνθήκες, πέρα κι απ’ το κανονικό ωράριο, χωρίς υπερωρίες. Οι αμοιβές σας δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός και τις ανάγκες σας για αξιοπρεπή ζωή. Συνήθως σας λένε ότι το επάγγελμά σας είναι λειτούργημα, ή ότι αυτό είναι το καθήκον προς την πατρίδα, που την ταυτίζουν με την «υπηρεσία», απαιτώντας όλο και μεγαλύτερα δοσίματα από τον καθένα σας. Είναι γνωστό, ότι μαζί σας ταλαιπωρούνται και οι οικογένειές σας.
Πρέπει να έχετε υπόψη σας, ότι στη Βουλή το ΚΚΕ, όπως κάνει για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, έχει ψηφίσει κάθε διάταξη νόμου που αφορά τη βελτίωση των αποδοχών, των συνθηκών εργασίας, ή την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων των στελεχών εν ενεργεία ή αποστράτων. Ας σημειωθεί, ότι πάγια ακολουθείται αυτή η θετική για το προσωπικό στάση, αν και γενικότερα με τα νομοσχέδια των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, το ΚΚΕ διαφωνεί κάθετα πολιτικά. Αντίστοιχα το κόμμα έχει καταθέσει, ειδικά το τελευταίο 7μηνο σειρά προτάσεων νόμου, όπως για παράδειγμα, για την διαγραφή των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, για την επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης κα. Κανένα από όλα αυτά δεν ήρθε ούτε καν για συζήτηση στη Βουλή από την τ. πρόεδρο της Βουλής που κατά τα άλλα κόπτεται για δημοκρατικότητα.
Μια σειρά από προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ είναι ανάγκη να αποκατασταθούν και το ΚΚΕ προσπαθεί σε αυτήν την κατεύθυνση. Ενδεικτικά:
  • Υλοποίηση όσων δικαστικών αποφάσεων έχουν εκδοθεί για την αποκατάσταση των αποδοχών, σαν πρώτο βήμα στο πλαίσιο της θέσης για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικων τους νόμων.
  • Επανεξέταση των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών θεμάτων των στελεχών στο ίδιο πλαίσιο.
  • Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του προσωπικού των ΕΔ, με προτεραιότητα στις παραμεθόριες περιοχές.
  • Επίλυση κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργούν οι συνθήκες εργασίας και ζωής των στελεχών.
Στελέχη των ΕΔ,
Μην έχετε καμιά ψευδαίσθηση! Ούτε εσείς, ούτε κανένας άλλος εργαζόμενος ή μεμονωμένος κλάδος μπορεί να λύσει τα προβλήματά του μόνος του, πολύ περισσότερο σε αντιπαράθεση με τους άλλους! Η λύση βρίσκεται σε συμπαράταξη με τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό που διεκδικεί καλύτερες μέρες. Το τεράστιο δημόσιο χρέος, όπως και την κρίση δεν τη δημιούργησε ο λαός, παρ’ όλα αυτά όμως καλείται να πληρώσει τη νύφη. Έχετε δοκιμάσει διάφορες προτάσεις διακυβέρνησης μέχρι σήμερα, που όμως ωφέλησαν αυτούς που πάντα κέρδιζαν και πλούτιζαν -τους λίγους- σε βάρος των πολλών. Ειδικά ενόψει και των εκλογών πρέπει να σημειώσουμε ότι όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό την ΝΔ, θα υλοποιήσει τις επιταγές των μνημονίων που ίδιοι μας επέβαλλαν.
Εμείς σας λέμε καθαρά, ότι ψηφίζοντας οποιονδήποτε από αυτούς θα είναι σαν να τον επιβραβεύετε για τα μνημόνια και συνολικά την κατάντια στην οποία έχουν φέρει την χώρα και τον ελληνικό λαό. Ειδικά το προσωπικό των ΕΔ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που παρουσιάζεται με ένα ψευτοπατριωτικό προσωπείο, ποντάροντας στα αγνά πατριωτικά ανακλαστικά των στρατιωτικών για να τους φέρει κοντά της. Πρόκειται για νοσταλγούς της χούντας και για πολιτικούς επιγόνους των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών της χώρας στην κατοχή. Πρόκειται για μια ναζιστική και, εξαιτίας αυτού, επίσης για μια εγκληματική οργάνωση, που κρύβει πίσω από τα λόγια της ότι πιο αντιδραστικό, ότι πιο απάνθρωπο. Σπέρνουν το μίσος απέναντι σε κάθε ξένο, διαφορετικό, ή αντίθετο με τις απόψεις τους και πουλάνε ψευτοπαλληκαριές σε αδύναμους μετανάστες, χωρίς να διστάζουν να αφαιρέσουν ζωές.
Το ΚΚΕ αξίζει την ψήφο του αληθινού πατριώτη στρατιωτικού για πολλούς λόγους! Πρόκειται για ένα αληθινά πατριωτικό κόμμα που αγωνίστηκε και αγωνίζεται αταλάντευτα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Αγωνίστηκε κατά του ξένου κατακτητή και των ντόπιων συνεργατών του, χωρίς να λογαριάζει θυσίες.
Σήμερα, τι πιο πατριωτικό, στον αντίποδα της πολιτικής των λοιπών κομμάτων λέει στο λαό να σκεφτεί ότι κάτω από την σκέπη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην πραγματικότητα η χώρα δεν έχει εξασφαλισμένα σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα(ενδεικτικά: «κάζους μπέλι», τουρκικές διεκδικήσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο, η στάση των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών στο Κυπριακό και το σχέδιο Ανάν)! Σήμερα είναι το μόνο κόμμα που, πέρα από όλα τα άλλα, προειδοποιεί ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής της χώρας σε ένα τοπικό πόλεμο με βάση τα προηγούμενα, αλλά και σε ένα γενικότερο επίσης πόλεμο, χωρίς συμφέρον για το λαό και την χώρα, αλλά εξαιτίας των ανταγωνισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με άλλες δυνάμεις.
Συνάδελφοι,
Αφήστε στη μπάντα τις προκαταλήψεις και μη διστάσετε να ψηφίστε το ΚΚΕ που ποτέ δεν είπε ψέματα, ούτε έκανε μικροπολιτικά παιχνίδια για να υποκλέψει λίγες ψήφους. Επίσης απευθυνόμενο στον καθένα από εσάς σας λέει, υπογραμμίζοντάς το, ότι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε με τις μικροδιαφορές πολιτικής των άλλων κομμάτων, δεν υπάρχει περίπτωση μόνιμης βελτίωσης της κατάστασης προς όφελος του λαού. Μόνο η ανατροπή του καπιταλισμού μπορεί να βάλει τέλος στην αδικία και τη βαρβαρότητα του.
Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει, ότι σήμερα η μόνη ρεαλιστική διέξοδος υπέρ των  πολλών -του λαού- είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η κατάργηση των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων, η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής. Έτσι με λαική εξουσία και κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία προς όφελος του λαού και όχι των λίγων πλουτοκρατών, όπως είναι σήμερα, θα μπορέσει η χώρα να μπει σ’ ένα δρόμο για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, πιο δίκαιου και πιο ειρηνικού, με Ένοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία του λαού και της πατρίδας! Ένα κόσμο που θα αξίζει σε όλους μας και πολύ περισσότερο στη νέα γενιά!
* Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης είναι απόστρατος υποναύαρχος ΠΝ, υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget