Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ από συνδικαλιστές στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Κείμενο στήριξης του ΚΚΕστις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής συνυπογράφουν δεκάδες συνδικαλιστές από τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού στην Αττική.
Αναλυτικά, το κείμενο στήριξης: 
«Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο είμαστε συνδικαλιστές και συνάδελφοί σας από τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων στην Αττική.
Μας γνωρίζετε από τους αγώνες που δώσαμε τα τελευταία χρόνια ενάντια σε όλα τα μνημόνια, από τις μάχες για τις συλλογικές μας συμβάσεις, για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα στους χώρους δουλειάς.
Ενώνουμε τη φωνή μας και απευθυνόμαστε σε όσους από σας τα τελευταία χρόνια στηρίξατε τις ελπίδες σας για μια καλύτερη ζωή σε διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες ή συνεργασίας, "κεντροδεξιές", "κεντροαριστερές", "αριστερές", και είδατε το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο.
Απευθυνόμαστε σε σας που ψηφίσατε "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα και είδατε την ψήφο σας να μετατρέπεται σε "ΝΑΙ" σε μια αντιλαϊκή συμφωνία - μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το ΟΧΙ που λέει το ΚΚΕ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα είναι πραγματικό, αφού αντιπαλεύει τις αληθινές αιτίες των μνημονίων που είναι η ίδια η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Είναι το κόμμα που τα στελέχη, τα μέλη και οι οπαδοί του είναι καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, οργανώνοντας την πάλη με συνέπεια, για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, για την αλληλεγγύη, για την κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Στηρίξτε και δυναμώστε αποφασιστικά το ΚΚΕ που όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια για να ψαρέψει ψήφους, αλλά έγκαιρα προειδοποίησε για τις εξελίξεις, προβλέποντας την κατάληξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πλάσαρε την ελπίδα πως μέσα στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης θα ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Ο καπιταλισμός και η ΕΕ δεν αλλάζουν με διαπραγματεύσεις, δημοψηφίσματα, δήθεν αριστερές κυβερνήσεις, γιατί συμφωνούν και είναι δεσμευμένες να διατηρούν και να ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, που επιβάλλουν το ξεζούμισμα του λαού για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Σας καλούμε να ψηφίσετε και να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ.
Κάντε το ΚΚΕ πιο δυνατό, σε όλους τους κλάδους και στον τουρισμό - επισιτισμό, γιατί είναι το κόμμα που σχεδόν 100 χρόνια τώρα, δίνει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και ενότητα των εργαζομένων, για να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια. Γιατί πιστεύει αταλάντευτα στη δύναμη του λαού. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που πιστεύει και παλεύει να αναδειχτεί ο λαός πρωταγωνιστής επιβάλλοντας την δική του εργατική - λαϊκή εξουσία, που είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική λαϊκή ευημερία, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους προς όφελος του λαού, με έξοδο από το ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.
Δεν χρειάζεται να χάσουμε κι άλλο χρόνο, δίνοντας εμπιστοσύνη σε κόμματα που ως σήμερα έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού, ριζοσπαστικού κόσμου. Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι παρά ο "ΣΥΡΙΖΑ 2", κόμμα που προσπαθεί να εξαπατήσει κι αυτό με τη σειρά του το λαό, προωθώντας το εθνικό νόμισμα ως εργαλείο καπιταλιστικής ανάπτυξης, ενώ τα κλειδιά της οικονομίας θα συνεχίσουν να τα έχουν τα μονοπώλια, η Ελλάδα θα είναι δεσμευμένη στην ΕΕ ή άλλες λυκοσυμμαχίες.
Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν εφαρμόζοντας όλες τις αντεργατικές οδηγίες - αποφάσεις της ΕΕ, που υπηρέτησαν πιστά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως δεσμεύεται να κάνει το ΠΟΤΑΜΙ ή μικρότερα κόμματα που έχουν στα ψηφοδέλτιά τους στελέχη πολυεθνικών και βιομήχανους.
Η ψήφος και η συμπαράταξη με το ΚΚΕ, είναι η μόνη που εγγυάται την απομόνωση της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που προσπαθεί να κρύψει το βρόμικο ρόλο της, τις συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα, πίσω από μεγαλοστομίες για την "εθνική παραγωγή". Καλλιεργεί το μίσος προς τους λαούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι το όργανο του "διαίρει και βασίλευε" των καπιταλιστών, όργανο διάσπασης της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού.
Όλοι εμείς που δουλεύουμε για τον τουρισμό έχουμε πλέον πείρα τι εννοούν τα κόμματα της ΕΕ όταν μας λένε για ανάπτυξη. Δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τη χώρα, αφήνοντας τεράστια κέρδη για τη μεγαλοεργοδοσία που βγήκαν από το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με απληρωσιά, ανασφάλιστη δουλειά, μισθούς πείνας.  Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι την επόμενη των εκλογών η κατάσταση για το λαό θα χειροτερέψει. Η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου θα φέρει μέτρα ακόμη πιο καταστροφικά από τα δυο προηγούμενα. Οι κρίσεις και οι ανταγωνισμοί που μεγαλώνουν μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, εντός και εκτός Ευρωζώνης, θα οδηγούν στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στους πολέμους, στη μετανάστευση. Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση χωρίς αγώνα για την πραγματική ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος.
Να γιατί σ' αυτήν την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό "ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ", στη Βουλή και -πάνω απ' όλα- στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στα καφέ, στα catering, στις λαϊκές γειτονιές, στους χώρους νεολαίας.
Το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική δύναμη που μπορεί να είναι στήριγμα στην πάλη του λαού ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στην υποβαθμισμένη ζωή, με ευρώ ή εθνικό νόμισμα.
Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση κι εξουσία. Είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για πραγματική λύτρωση από ένα δρόμο που μόνο δεινά υπόσχεται για όλους τους λαούς.»
Οι υπογραφές
Το κείμενο στήριξης υπογράφουν:
  • Τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής: Βλάχος Γιάννης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Παστός Κώστας,οργανωτικός γραμματέας του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Κεραμίδης Νίκος, έφορος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Κουτσουραδή Στεφανία, αν. οργ. γραμμ. του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Γερολυμάτος Νίκος, ταμίας β΄ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Χάρντινα Σβετλάνα, μέλος διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Χαλτσοτάκη Μάγδα, μέλος διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Λαζανά Κατερίνα, μέλος διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.
  • Οι πρόεδροι των επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου στην Αττική: Ντότσικας Μπάμπης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ξενοδοχείου «Athens Ledra», Καρατζάς Βαγγέλης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ξενοδοχείου «Metropolitan», Κουκουμάκης Μιχάλης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ξενοδοχείου «Intercontinental», Κολλιόπουλος Ηλίας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ξενοδοχείου «Divani Caravel», Πετρολέκας Σπύρος,πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ξενοδοχείου «Royal Olympic», Τσουραπάς Μένιος, πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωμ. Τεχν. Υπαλλήλων Τυχερών Παιγνίων Καζίνο, Ρίγγας Γιώργος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ξενοδοχείου «Grand Resort Lagonisi», Μαυρομμάτη Αντιγόνη, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «S.G.Lycabetus», Φιλίππου Φίλιππος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Stanley», Δημητροκάλη Γιάννα, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Zafolia», Σιέμος Σταύρος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Crowne Plaza», Κατσιπόδης Γιώργος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο «Catering Newrest».
  • Τα μέλη διοίκησης των Παραρτημάτων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής: Σχίζας Γιώργος, πρόεδρος του Παραρτήματος Βορείων του Συνδικάτου, Τσαπαλίρας Γιώργος, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Βορείων του Συνδικάτου, Βασιλειάδης Χαράλαμπος, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Βορείων του Συνδικάτου, Τασιούλα Κική, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Βορείων του Συνδικάτου, Παπαγεωργίου Βλαδίμηρος, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Βορείων του Συνδικάτου, Χατζούδας Γιώργος, πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικών του Συνδικάτου, Μαυρογεώργης Στέφανος, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Δυτικών του Συνδικάτου, Μούχος Γιώργος, πρόεδρος του Παραρτήματος Νοτίων του Συνδικάτου, Παλιάγκα Σωσώ, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Νοτίων του Συνδικάτου, Φράγκος Νάσος, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Νοτίων του Συνδικάτου, Περράκης Αλέκος, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου, Βρυλάκη Χαρά, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου, Τρεμπίτσκας Γιώργος, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου, Βέρρα Δήμητρα, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου, Τσόγκας Γεώργιος, μέλος διοίκησης του Παραρτήματος Νοτιοανατολικών του Συνδικάτου.
  • Συνδικαλιστές και πρωτοπόροι αγωνιστές εργαζόμενοι του κλάδου στην Αττική:
-- Από το ξενοδοχείο «Intercontinental»: Ιωαννίδης Κώστας, μέλος διοίκησης του σωματείου, Σερέτη Θωμαή, μέλος διοίκησης σωματείου, Καρυώτης Βασίλης, μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το ξενοδοχείο «Metropolitan»: Τσαμπού Γεωργία, μέλος διοίκησης σωματείου, Νικολαΐδου Ιουλία, μέλος διοίκησης σωματείου, Αϊβαλιώτης Θανάσης, μέλος διοίκησης σωματείου, Καραβίας Αντώνης, μέλος διοίκησης σωματείου,Παπαδόπουλος Γιώργος, μέλος Συμβ. Εργαζομένων, Χιωτάκης Δημήτρης, εργαζόμενος, Αυγουλά Ολγα, εργαζόμενη, Μανωλέλη Αφροδίτη, εργαζόμενη, Λέμη Χρυσάνθη, εργαζόμενη, Μαλτέζος Φίλιππος, εργαζόμενος.
-- Από το ξενοδοχείο «Athens Ledra»: Θεοδούλου Γιαννάκης, μέλος διοίκησης σωματείου, Γκουγκούδης Δήμος, μέλος διοίκησης σωματείου, Κόζης Μάνος, μέλος διοίκησης σωματείου και 27 ακόμη εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.
-- Από το ξενοδοχείο «Athens Hilton»: Νικολάου Λευτέρης, πρώην πρόεδρος σωματείου, Τουρτσινάκη Ελένη, μέλος διοίκησης σωματείου, Δασκαλοπούλου Μαρία, μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, Καρδούλιας Φώτης, μέλος Συμβουλίου Εργαζομένων, Λινός Νίκος, μέλος Συμβουλίου Εργαζομένων, Πάνου Δήμητρα, εργαζόμενη, Φουφοπούλου Θεώνη, εργαζόμενη, Μαλιούρας Βαγγέλης, εργαζόμενος, Νικολάου Θωμάς, εργαζόμενος, Ζαφειρούλης Αποστόλης, συνταξιούχος.
-- Από το ξενοδοχείο «Divani Caravel»: Στάμου Στάμος, μέλος διοίκησης σωματείου, Ποπρέλκας Γιώργος, μέλος διοίκησης σωματείου, Τσανέλης Σάκης,μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το ξενοδοχείο «Royal Olympic»: Λιουδάκης Γιώργος, μέλος διοίκησης σωματείου, Ρούστας Νίκος, μέλος διοίκησης σωματείου, Ντάλα Λώρια, μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το καζίνο «Mont Parnes»: Ράλλη Λίνα, μέλος διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, Νησιανάκης Στέλιος, μέλος διοίκησης σωματείου, Στασινόπουλος Δημήτρης, μέλος διοίκησης σωματείου, Νιαβής Ακης, μέλος διοίκησης σωματείου, Καρίπη Ντία, εργαζόμενη, Τσιρογιάννη Δέσποινα,εργαζόμενη, Σιδηροπούλου Μαρία, εργαζόμενη.
-- Από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία»: Αλεξάς Γιώργος, μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonisi»: Λιάτσιου Φανή, μέλος διοίκησης σωματείου, Γιαννακούρος Βασίλης, μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το ξενοδοχείο «S.G. Lycabetus»: Κουφόπουλος Κώστας, μέλος διοίκησης σωματείου, Τουλίγκου Αννα, μέλος διοίκησης σωματείου, Καραμπάτσου Σοφία,μέλος διοίκησης σωματείου, Μαύρος Κυριάκος, μέλος διοίκησης σωματείου,Μπιρμπίλη Λίτσα, μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το ξενοδοχείο «Stanley»: Κουλτούκης Βσσίλης, μέλος διοίκησης σωματείου,Μπαλαδήμα Ευτυχία, μέλος διοίκησης σωματείου, Μπούσουλας Γιώργος, μέλος διοίκησης σωματείου, Ατσιδαύτης Γρηγόρης, μέλος διοίκησης σωματείου,Κουφογάζος Παντελής, μέλος διοίκησης σωματείου, Μουρούτσου Τασία, μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το ξενοδοχείο «Zafolia»: Βασιλοπούλου Μαρία, μέλος διοίκησης σωματείου, Ρανού Σίσυ, μέλος διοίκησης σωματείου, Σερασκέρης Νίκος, μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το ξενοδοχείο «Titania»: Κούκος Ανδρέας, μέλος διοίκησης σωματείου,Νομικού Ελένη, μέλος διοίκησης σωματείου, Κόττιος Γιώργος, εργαζόμενος,Καρατζά Ελένη, εργαζόμενη.
-- Από το ξενοδοχείο «Novotel»: Λημναραίου Μαρία, μέλος διοίκησης σωματείου,Κατσούλης Μάκης, μέλος διοίκησης σωματείου, Γαλανού Μαντώ, μέλος διοίκησης σωματείου, Κατσή Μάγδα, εργαζόμενη, Βασιλόπουλος Θεόδωρος, εργαζόμενος, Χάλακα Νίκη, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος σωματείου.
-- Από το ξενοδοχείο «Athens Melia»: Λεωνής Λευτέρης, μέλος διοίκησης σωματείου, Φωτιάδη Αλέκα, μέλος διοίκησης σωματείου, Δημητρόπουλος Γιώργος, εργαζόμενος.
-- Από το ξενοδοχείο «Athens Plaza»: Δράκος Φώτης, μέλος διοίκησης σωματείου.
-- Από το «Newrest Catering»: Ανδριτσόπουλος Στέλιος.
-- Από το «Olympic Catering»: Παπαχαραλάμπους Βασίλης, εργαζόμενος.
-- Από την αλυσίδα καφέ «Mikel»: Καραγιώργου Βανέσσα, εργαζόμενη, Γαρμπή Αγγελική, εργαζόμενη, Αβραμίδου Ολγα, εργαζόμενη.
-- Από την αλυσίδα καφέ «Coffee Island»: Πίτσικας Γιώργος, εργαζόμενος.
  • Πρωτοπόροι εργαζόμενοι στον επισιτισμό: Οικονόμου Νίκος, πρώην πρόεδρος Συνδικάτου, Μπάκας Βαγγέλης, εργαζόμενος, Παπά Κυριακή, εργαζόμενη.
  • Σπουδαστές σχολών του κλάδου: Κουκίδου Μαρία, σπουδάστρια ΣΤΕ Αναβύσσου, Μπιτσαξή Κατερίνα, σπουδάστρια ΣΤΕ Αναβύσσου, Γάκης Διονύσης, σπουδαστής «Le Monde».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget