ΣΥΡΙΖΑ: Βαφτίζει «παράλληλο πρόγραμμα» την εφαρμογή του μνημονίου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι ο ελληνικός λαός θα βγει όρθιος από την κρίση» ισχυρίζεται ο Αλ. Τσίπρας, θέλοντας να συγκαλύψει με αυτού του είδους τη συνθηματολογία ότι το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα είναι το τρίτο μνημόνιο, που όπως και τα προηγούμενα, φορτώνει στο λαό τα βάρη της κρίσης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προσπαθεί να σερβίρει το παραμύθι ότι μπορούν να αμβλυνθούν κάπως οι συνέπειες από το βάρβαρο μνημόνιο που υπέγραψε, μέσω της εφαρμογής ενός «παράλληλου προγράμματος».
Αναφερόμενος σε αυτό το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως «είναι το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», φρασεολογία που χρησιμοποιούν όλα τα αστικά κόμματα για να περιγράψουν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης που είναι ασυμβίβαστος με την προάσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Μοιράζοντας χάντρες σε ιθαγενείς, σημειώνει επίσης ότι το παράλληλο πρόγραμμα αποσκοπεί στη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση. Στην πραγματικότητα το μνημόνιο και γενικά οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις θα συνεχίσουν την πορεία εξαθλίωσης του λαού, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρει ορισμένα ψίχουλα για την πιο ακραία φτώχεια (συσσίτια κλπ). Μάλιστα ανασύροντας ακόμα και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», λέει ότι «στο τέλος της τετραετίας το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική».
Όμως εκεί που πραγματικά δίνει τα ρέστα του είναι όταν αναφέρεται στη διαδικασία της αξιολόγησης για την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, σημειώνοντας ότι «η πάλη μεταξύ της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και της προοδευτικής πολιτικής θα είναι διαρκής». Στην πραγματικότητα η περιβόητη «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου που υπόσχονται όλα τα αστικά κόμματα, προβλέπεται από τη διαδικασία της αξιολόγησης και σημαίνει ότι ένα αντιλαϊκό μέτρο θα αντικαθίσταται από ένα άλλο, κυρίως γιατί δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.
Ο Αλ. Τσίπρας δεν διστάζει να σερβίρει εκ νέου το χρεοκοπημένο παραμύθι, το οποίο κατέρρευσε με πάταγο κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης, για την ΕΕ που μπορεί τάχα να αλλάξει εάν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Έτσι, κάνει λόγο για πολιτικές ανακατατάξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι νικητής και να παίξει ρόλο καταλυτικό στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών».
Κατά τα άλλα, για ακόμη μια φορά ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει στη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού». Το επιχείρημα που επιστρατεύει για να προβάλει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές σε σχέση με τα άλλα αστικά κόμματα που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο, είναι ότι «η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget