Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Φιλαδέλφειας για τους παιδικούς σταθμούς

Την πολιτική που αφήνει εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά, καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας.
Το θέμα έθεσαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 9 Σεπτέμβρη ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει:
«Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα μένουν εκτός παιδικών σταθμών, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην προκήρυξη και τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ.
Στο δήμο μας από τις αιτήσεις που έγιναν, πολλά παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε απόγνωση πολλοί γονείς. Παράλληλα, στο δήμο μας παραμένει κλειστός από την αρχή της χρονιάς ο 3ος παιδικός σταθμός καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η μετακόμισή του με ευθύνη της δημοτικής αρχής (πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν ΣΥΡΙΖΑ 1 + ΣΥΡΙΖΑ 2).
(...) Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έφερε την υπογραφή του υπερυπουργού κ. Λαφαζάνη και με τις πλάτες των δημοτικών αρχών του ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2, στράγγιξε  τους δήμους από τα χρηματικά διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ δεν έδωσε έγκριση για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Αιτία του σημαντικότατου προβλήματος είναι τόσο οι περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, όσο και η έλλειψη δομών, κάτι για το οποίο ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και οι εκείνες οι δημοτικές αρχές που όλα τα προηγούμενα χρόνια ανέχτηκαν και προώθησαν αυτή την πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας υπεραμύνθηκε όχι μόνο του προϋπολογισμού του δήμου που υλοποιούσε την αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της καταλήστευσης των χρηματικών διαθέσιμων του δήμου για την εξυπηρέτηση των "δανειστών".
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" απαιτεί να παρθούν όλα τα μέτρα για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών. Διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρη κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν όλες οι  ανάγκες των παιδικών σταθμών».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget